Itt kell indexelni balra?
Merthogy a tábla kötelező haladási irányt jelöl egyenesen, miközben mellékutcából kanyarodunk balra egy magasabb rangú útra.
Nem kell, de jelezhetsz.
Igazából itt nem kanyarodsz, csak az út vonalvezetése tűnik úgy.
Aki kinullázott, ne vezessen.
Másik útra hajtasz, annak vonalához képest balra.
Én indexelés párti vagyok, ez az egyik nagy bosszúságom vezetés közben, de itt nem kell.
Egy geometrikailag, és felfestésileg teljesen kereszt alakú kereszteződésben, ha egyenesen haladsz te merre jelzel?
A jobbra kanyarodóknak itt annál inkább jelezniük kell.
És ha feltorlódik a sor, akkor az egyenesen haladók is plusz jelzést adhatnak balra indexxel. Én is jeleznék, de nem kell KRESZ szerint.
Szerintem kell. Sávot váltasz, másik útra hajtasz rá.
De fordítsuk meg a dolgot. Ha szemből érkeznél, és ebbe az utcába szeretnél bekanyarodni, akkor is ugyanúgy indexelni kellene, mint kihajtáskor.
Nem váltasz sávot, és önmagában a másik útra ráhajtás nem kötelez irányjelzésre. Ezért kérdeztem, hogy a teljesen kereszt alakú kereszteződésben, egyenesen haladva ti merre jeleznétek?
Mutatnék egy cifrábbat, csak sajna a google autós itt a másik irányba fotózott csak.
Így lehet még megtévesztőbb lesz neked, de megpróbálom.
Kiskőrösi utcából mész a Stadion utca felé. Az utca végén 3 kötelező irány van, amiből a Stadion utca egyenesként van jelölve. Persze geometriailag az sem teljesen egyenes. Merre indexelsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!