Meglehetne azt az autóst bűntetni, akinek az autóján nincs menetfény és helyzetjelzővel közlekedik rossz látási viszonyok között vagy éjszaka?
Meg lehetne.
Semennyire nem jellemző. Én még nem nagyon hallottam olyat, hogy az utóbbi években bárkit is megbüntettek volna nem megfelelő világítás miatt.
#6: Nem egyenrangú. A menetjelző jó látási viszonyok között helyettesítheti a tompított fényszórót. (lakott területen kívül).
A helyzetjelző nem.
A többség sajnos két csoportra oszlik:
- aki nem tudja, mi van a kocsijában, és mi mit kapcsol, ezért mindig minden ég, pici havazás esetén már nyomatja a ködzárót a mögötte levő szemébe stb.
- aki titkosügynököt játszik, ezért éjjel-nappal világítás nélkül megy
„Mennyire jellemző-e miatt a bírságolás Magyarországon?” /helyesen: jellemző e miatt”/
Mikor heti váltásban két műszakba jártam dolgozni, és délutános műszak után az utolsó busszal utaztam haza, hónapokig láttam, hogy egy rendőrségi járőrautó nagyon lassan bejárja a buszállomás területét úgy, hogy csak a jobboldali tompított fénye világított, bal oldalon csak a helyzetjelző fény volt. Nem tudom, hogy nem vették észre akár maguk is; igaz, aszimmetrikus a két oldal fényvetülete, de ennyire?
Érdekes lett volna, ha pl. ilyen hiba miatt valakit megbírságoltak volna.
#15 *emiatt
Legalább a javítás ne legyen hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!