Magyarországon miért ilyen rossz a közlekedési morál?
Autóval, biciklivel, rollerrel, gyalog, egyszerűen mindenhol úgy közlekednek mint a csorda.
Ugye van az idegbeteg típus aki veri a dudát aki tol aki büntetőfékez aki áthajt a piroson és a többi. Van a banba sofőr aki 25-el halad a városban közben bámul előre mint borjú az új kapura de igazából semmit sem vesz észre a többi közlekedőből, van a világtalan gyalogos aki ott témfereg a gyalogátkelő körül de hogy mit szeretne tán még őmaga sem tudja. És hát ugye van a kerékpáros aki szlalomozik a járdán a gyalogosok között de ha kedve tartja áthajt a kamion előtt is mert hát neki nincs jogsija.
Lassan kezd indiára hasonlítani az ország, sokan csak mennek az orruk után a többi nem számít. Mindig is ilyen ratyi volt az ország közlekedése?
Ne a rossz dolgokra koncentrálj. Sok a hülye, de én egyszer csináltam egy számvetést. Rengeteg emberrel kerülök kapcsolatba mondjuk egy óra városi autóvezetés vagy biciklizés alatt. Ha ezeknek a 95%-a normálisan közlekedik, akkor is rengeteg abnormálisan közlekedővel kerülök kapcsolatba. Pedig az emberek 95%-a normálisan közlekedett, ami tkp. nagyon jó arány.
Ha így fogod fel, akkor máris jobban elfogadod ezeket a helyzeteket. A többség, sőt szerintem a döntő többség normálisan közlekedik, csak annyi közlekedőt látsz ill. kerülsz vele kapcsolatba, hogy az arányaiban kevés buta közlekedőből is mindig jutni fog neked.
Mert ott tudják, hogy simán lehet egy európai bárhol, bármikor. A járdák végén miért is van kiírva, hogy Look Right?
London pedig fullba be van kamerázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!