Szerinted is rossz Magyarországon a közlekedési morál?
Minden relatív
Szerintem még nem jártál az olaszoknál, spanyoloknál,vagy még délebbre
Nem annyira. Vannak bunkók persze, de sok az előzékeny ember is. Nem általánosítanék egyik irányban sem.
Üdv!
Leftlegged Player :)
Én Ausztriában és Németországban vezettem Mo.-n kívül, ott fényévekkel jobb minden. Ami itt rém idegesítő az az "egyéni haszonszerzés mindenek felett" jelenség. Az indexet nem használják, állok a körforgalom behajtójánál mint f@sz a lakodalomban, de nem indexel senki se, hogy kihajt. Ugyanez a pesti rakpart lehajtónál is általános.
Rád dudálnak ha lassan mész, akkor is, ha okkal, pl. parkolóhelyet keresek, de a mögöttem levő annyira a fenekembe, hogy hiába rakom ki az indexet, már nem tudok visszatolatni és dudál, mert ő siet.
Ha meg nem sietnek, akkor meg megy a töketlenkedés, piros-sárga-zöld, mintha egy takonnyal teli vödörbe turkálna a váltó helyett, keresi az egyest, szépen komótosan pakolja, stb. Kedvenc alfaj az aki 50-es szakaszon 35-el megy, majd amikor látja, hogy az előtte 50 méterre levő lámpa sárgára vált, akkor padlógáz és 80-al hajt át, hogy még elcsípje, mögötte már persze senki nem fogja elérni.
Nem hagyhatsz megfelelő követési távolságot, mert ha megteszed, rögtön megelőznek vagy élelmes polgártársak besorolnak, tipikus a reggeli M1-M7 környékén a BAH csomópont felé.
Buszsávba behajtás általános pl. az Erzsébet hídon, általában persze nagy fekete autóval. (nekem is nagy fekete autóm van, tehát nem ez a lényeg). Rokkant parkolóhely általános elfoglalása, vagy szimplán csak elakadásjelző a körúton.
Arról már nem is írok, hogy autópályán belső sávban a maximális megengedett sebesség-5-el megy (mert óra szerint már megvan a maximum) és önkéntes rendőr jelleggel ezt fent is tartja.
Igazából a fenti problémák mindegyike a "majd én az tudom" mentalitásból ered. Csak nekem legyen jó, a többieket lesz@rom.
Volt szerencsém Ausztráliában eltölteni egy hosszabb időszakot.
Ott igaz, hogy mosolyog mindenki, meg átengednek a zebrán, meg kerülik a gyorshajtást, de ezen kívül bunkók a vezetők.
Többek között, hogy ott működjön a "zippzár elv" az ki van zárva.
egyéb helyen fél napig is indexelhetsz, nem fognak beengedni.
Szóval ez is más mentalitás.
ahogy az első hozzászóló írta, az a tuti...mindn relatív
én török-arab-perzsa városokban gyakoroltam az életbenmaradást...sikerült...a pesti közlekedés az csak lágy bébipú...semmi...ujjgyakorlat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!