Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerinted is rossz Magyarorszá...

Szerinted is rossz Magyarországon a közlekedési morál?

Figyelt kérdés
Vidéken lakom, De Bpre járok iskolába. Itthon elég sokat biciklizek. Nem vagyok konfliktuskereső ember, mégis szinte minden héten van vmi. A gyalogosok többsége 3 méterre a járdától a bicikliút közepén sétálgat, és ha rájuk szólok, vagy csengetek, fel vannak háborodva. Az autósok közül szinten mindenki a megengedettnél gyorsabban megy, és összevissza előzget.Budapest meg akár külön téma is lehetne, áthajtanak a piroson rendszeresen, ráállnak a járdára autóval stb. ti ezt hogy látjátok?

2012. jan. 25. 11:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Fú, régen nagyon sokat bicikliztem én is, és egyszerűen megőrültem a bicikliúton andalgó hülyéktől! És tényleg nekik áll feljebb, mikor mellette van az öt méter széles üres járda, és ő csak azért is az alig egy méter vastag bicikliutat torlaszolja... Egyébként a gyalogosok azok akiknek rossz a moráljuk, mert nem feltétlenül ismerik a kreszt, és ezért folyton hülyeségeket csinálnak, szabálytalankodnak, és nekik áll feljebb.

Az autósoknál szerintem nem olyan nagy a baj az utakon. Szerintem mindenkivel megesett már, hogy rossz napja van, családi bajai vannak, ki akarják rúgni, meg stb. minden átlag ember problémáival küzd, sietne de nem tud egy szabályosan közlekedő miatt. Aztán lehet, hogy akkor először vezet így életében mert tényleg nagy a baj, és máskor kedves sofőr. Ezért én nem szoktam neheztelni ezekre, de persze akadnak igazi barmok, akikről süt, hogy azért parasztok az úton, mert tökmindegy, hogy rohadt nagy balesetet okoz, mert úgyis ő túléli az őt körülvevő két tonna német acél miatt, esetleg tökmindegy, ha a buszsávban 130-al elkapják, mert odadob két húszast a zsebéből amiért 3 másodpercet dolgozott, azt megy tovább, és örül is, hogy látta a fél város mert már tudni fogják, hogy ő itt a JOCI-01-es rendszámú isten. Persze az is megesik néha, hogy ők is kedvesek, előreengednek stb., bár szerintem a legtöbb luxusautóba már nem gyártanak indexet, mert úgyse használják.

A tesco parkolóba meg mindig látni parasztokat, két, ne adj isten három helyet foglalnak. És én még nem láttam suzukis, opeles, volkswagenes, fiatos rokkantat soha. Szerintem a rokkantaknak a tb támogatja a német prémium autókat, vagy nem tudom, vagy csak az lesz rokkant akinek ilyen autója van?

2012. jan. 25. 12:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Elég rossz ,de az egyetlen okra vezethető vissza a rendőrség kizárólag csak a bokorból trafipaxolással van elfoglalva ,mert az könnyű pénz kell a pártkasszába,más dologért szinte 0,1% az esély hogy büntessen. Ezt ki is használják sokan.Felrakják a lézerblokkolót aztán az összes szabály magasról le van sz*rva. Soha nem büntetnek index nem használatáért, követési táv be nem tartásáért, jobbratartási kötelezettség be nem tartásáért, veszélyes városi centizgetős szlalomért,záróvonalon kanyarodósávból előrepofátlankodásért,jobbkéz meg nem adásért, körút külső sávjában elakadó luxusautókért és még sorolhatnám. Magyar ember csak és kizárólag a magas összegű és elkerülhetetlen büntetésből tanul.
2012. jan. 25. 13:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Lord Meldrum-nak megszavazok egy zöld kezet:-)
2012. jan. 25. 14:52
 14/16 anonim ***** válasza:

én is

csiperke eltévedt...

2012. jan. 25. 19:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Magyarországon NINCS közlekedési morál.
2012. jan. 25. 21:52
 16/16 A kérdező kommentje:

„Minden relatív

Szerintem még nem jártál az olaszoknál, spanyoloknál,vagy még délebbre”

Nem, nem jártam, mondjuk engem nem vigasztal,h pl. az olaszoknál se tudnak, mert láttam, h Ausztriában tudnak.

„Ezek szerint te még nem jártál Angliában. Ott minden megveszekedett centiért elkeseredett harc folyik az utakon.”

Nem jártam.

„csiperkee válasza:

Annyira nem rossz de nem is dicsérném agyon persze én sem akarok általánosítani de kecskemétről sűrűbben járhatnának buszok táborfalvára ha véletlenül lekésed váhatsz másfél órát mire jön a másik ez elégghé kellemetlen főlegh télen:/”

Nem vagyok benne biztos, hogy a kérdésre válaszoltál :)

„Fú, régen nagyon sokat bicikliztem én is, és egyszerűen megőrültem a bicikliúton andalgó hülyéktől! És tényleg nekik áll feljebb, mikor mellette van az öt méter széles üres járda, és ő csak azért is az alig egy méter vastag bicikliutat torlaszolja... Egyébként a gyalogosok azok akiknek rossz a moráljuk, mert nem feltétlenül ismerik a kreszt, és ezért folyton hülyeségeket csinálnak, szabálytalankodnak, és nekik áll feljebb.”

Igen, meg még jobb, amikor a bicikliúton megállnak beszélgetni, és úgy megdöbbenek, h arra megyek biciklivel. Tavaly nyáron megkérdeztem két embert,h miért sétál a bicikliúton, mkor van járda is. Erre azt mondta az egyik,h azért mert sok biciklis is a járdán megy. Tehát ők is megszeghetik a kreszt, mert más is:). Ez is annyira magyar. A másik meg azt mondta,h ő ott megy, ahol akar. Ő a barátnőjével egymás mellett tolták a babakocsit :D

2012. jan. 26. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!