Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ezt a táblát hogy kell értelme...

Ezt a táblát hogy kell értelmezni?

Figyelt kérdés

Megállni tilos tábla, alatta a járdán lévő autó kiegészítő tábla, alatta pedig egy P Zóna parkolás tábla, alatta az időszak díjazása.

Elnézést, ha nem értem, de én úgy emlékszem, hogy a megállni tilos táblánál tilos megállni, ha alatta kiegészítő tábla van, akkor az meghatározza, hogy hol tilos, tehát ez esetben nem csak az úttesten, hanem a járdán is. Viszont akkor alatta a parkolás tábla mit jelent? Ha tilos megállni, akkor hogy lehet ott parkolni?

2024. jan. 13. 17:58
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam arra, egyetlen autó sem mert parkolni sem a járdán, sem az úttesten.
2024. jan. 14. 13:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Az elmúlt 13 év alatt 8 különböző google utcakép készült és egyiken sem látszik parkoló autó.

Így esélyes, hogy az úttesten sem szabad megállni és ezt be is tartatják.

2024. jan. 14. 13:47
 13/13 anonim ***** válasza:

A 6-os válasz az, ami nem csak részben, hanem teljesen jó.

A P betűs tábla alatt ott áll, hogy zóna. Tehát nem parkoló kezdődik itt, hanem egy parkolózóna, ahol általában szabad megállni, kivéve, ahol tábla vagy szabály tiltja.

Az ilyen zóna táblát azért alkalmazzák, hogy ne kelljen minden utcasarokra kirakni egy külön táblát.

Ebben az utcában konkrétan tilos megállni, az utca mindkét végén kint van a tábla. A kiegészítő tábla pedig arra utal, hogy még a járdán is tilos megállni.

Elsőre hülyeségnek tűnik, hogy ha tilos megállni, akkor miért ide tették ki a parkolózóna táblát, miért nem egy kereszteződéssel távolabb. Ennek szerintem az a lehet a magyarázata, hogy a Várkörúton közlekedő nép számára ezzel a táblával jelzik, hogy errefelé lehet parkolóhelyeket találni.

Könnyebb megérteni a helyzetet ezen a pesti helyszínen. Itt is ugyanúgy van parkolózóna, és ugyanúgy van megállni tilos. Csak nem ugyanazon az oszlopon, de a lényegen ez nem változtat: a parkolózónában is meg lehet tiltani a megállást, ahol ez szükséges.

[link]

2024. jan. 15. 17:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!