Kerékpáros átmehet gyalogossal együtt?
Gyalogos zebra, mellette kerékpáros átvezetéssel. A kerékpárosoknak ki van téve a macisajt.
A helyzet a következő: A gyalogosoknak megállnak az autók, hogy átengedjék őket.
Kérdés, hogy ennek így mi értelme van?
Ilyenkor nekem is át kéne mennem a gyalogosokkal együtt?
Csakmert én először vártam, hogy letakarítódjon az útszakasz, de az autóban csak néztek hülyén, hogy miért nem megyek át. Volt aki dudált is. Máskor átmentem a gyalogosokkal együtt, de szerintem ez így szabálytalan, hiszen ebben a formában nem adom meg az elsőbbéget az autóknak.
Volt olyan is, hogy nem volt gyalogos, de mégis megálltak nekem, pedig nekik elsőbbségük van velem szemben.
Mellesleg sokszor van, hogy ott a b.ott nagy zebra, de a gyalogosok csakazértis a kerékpáros átvezetésen gyalogolnak, ami ott van a zebra mellett... Na ilyenkor mi van? Álljak neki kerülgetni őket a zebrán vagy hogy menjek át, ha velük együtt megyek ilyenkor?
Ráadásul össze-visza vannak még a felfestések is.
Nálunk van olyan lámpás kereszteződés ahol 4 féleképpen van felfestve.
Ebből két helyen csak 1 irányba lehetne menni bringával, de az egyiknél mindkét oldalon kint a bringás jelzőlámpa, a másik oldalon csak a menetirány szerintinél. Természetesen mindenki megy mint az ökör össze-vissza. Ha nem működik a lámpa, nem is megyek arra, mert 4 sávos utak kereszteződése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!