Kerékpáros átmehet gyalogossal együtt?
Gyalogos zebra, mellette kerékpáros átvezetéssel. A kerékpárosoknak ki van téve a macisajt.
A helyzet a következő: A gyalogosoknak megállnak az autók, hogy átengedjék őket.
Kérdés, hogy ennek így mi értelme van?
Ilyenkor nekem is át kéne mennem a gyalogosokkal együtt?
Csakmert én először vártam, hogy letakarítódjon az útszakasz, de az autóban csak néztek hülyén, hogy miért nem megyek át. Volt aki dudált is. Máskor átmentem a gyalogosokkal együtt, de szerintem ez így szabálytalan, hiszen ebben a formában nem adom meg az elsőbbéget az autóknak.
Volt olyan is, hogy nem volt gyalogos, de mégis megálltak nekem, pedig nekik elsőbbségük van velem szemben.
Mellesleg sokszor van, hogy ott a b.ott nagy zebra, de a gyalogosok csakazértis a kerékpáros átvezetésen gyalogolnak, ami ott van a zebra mellett... Na ilyenkor mi van? Álljak neki kerülgetni őket a zebrán vagy hogy menjek át, ha velük együtt megyek ilyenkor?
Nincs az autósnak elsőbbsége, nincs mit megadni neki.
Ha villamos jönne akkor is mehetnél, ha rendőri intézkedés miatt állnak az autók akkor is mehetnél.
Ha át tudsz menni a kocsik előtt anélkül hogy lassítaniuk kellene akkor is mehetnél
Teljesen rendben van, ha valaki lemond az elsőbbségéről. Ha az egyértelmű.
Ha a gyalogosok átmennek, akkor menj te is, hiszen akkor áll az autós forgalom, így nincs kinek elsőbbséget adnod.
A gyalogosoknak szólj, hogy menjen arrébb, mert így nem férsz el.
4:
Nem tudom, hogy lemond-e.
Én arra írtam, hogy le lehet mondani, hogy írtad, hogy van, amikor megállnak és átengednek.
Ha a gyalogosok mennek át és áll a forgalom, akkor csak logikusan nincs kinek elsőbbséget adni, hiszen nincs forgalom.
Gondolom, nem egy kilométer hosszú zebra/átvezetés, ahol ne érnél át úgy a gyalogos mellett, hogy nem zavarod az autósokat.
6: akkor menj a gyalogosokkal egy ütemben. És figyeld az autósokat.
De ez mindenkire igaz, autós, kerékpáros, gyalogos - mindig figyelni kell a többi közlekedőt, hogy mit csinálnak.
Pl. gyalogosként sem suhanok át a zebrán, először körülnézek, megvárom, hogy lassítsanak-e, ha nem egyértelmű, akkor megvárom, hogy megálljanak.
3. Azért van elsőbbséget szabályozó tábla, mert nincs kerékpáros zebra. A sárga felfestés csak azt mutatja, hogy a kereszteződés után folytatódik a sáv/út. Az autósnak meg figyelemfelhívó.
Ha nem lenne tábla, akkor jobb kéz szabály szerint a kerékpáros mehetne, függetlenül attól, hogy van-e ott zebra is.
Menjél át. Úgyis átengednek, az autósok értelmesebb többsége fel van készülve a leghülyébb kerékpárosok öngyilkos manővereire is, nem az fogja kiakasztani, hogy áttekersz, miközben ráadásul gyalogosok takarnak.
Amit a végén írsz, arra meg az a válasz, hogy igen, kerülgesd csak a gyalogosokat. Esetleg használd a csengőd, ami KÖTELEZŐ tartozék, azért van, hogy már a ráhajtás előtt jelezd a gyalogosoknak, ne nekik kelljen folyton hátranézniük, éppen el akarja-e ütni őket egy biciklis, hanem jelezd, hogy jössz. És nyugodtan kerülgesd amúgy a legsüketebb gyalogost is, mi gépjárművezetők is kerülgetjük a hülye bicikliseket, ha nem tetszik, menjél gyalog, mert az az egyetlen közlekedési forma, ami nem b*ssza fel a legtöbb ember agyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!