Hogyhogy kevés a baleset fiatal gyalogosoknál?
Sokszor van hogy azt látom a zebránál, hogy nem néznek körül a tinik mert egymással beszélgetnek. Vagy láttam olyat is hogy az iskola kijáratán egy diák 100 méternél többet(nem számoltam) csak a telefonját nézte és csak úgy ment át az utakon. Vagy zebrán is elindul egyből nem is néz körül.
Vagy például elsőbbséget kellene megadni de a biciklis kapucnival fel csak rendesen átmegy.
Én is 19 éves vagyok, nincs meg a kresz vizsgám. De hogyhogy eddig nem láttam balesetet?
A közlekedésnél a két félből 1 mindig éber legalább? És ez okozza hogy kevés a baleset?
Egy nap magyarországon hány halálos baleset lehet?
#10 Ezt a zebrán elengedést én főváros vidék viszonylatban is éreztem régen.
Budapesten bárhol átengedtek már 15+ éve is. Szabolcsban ahol lakom konkrétan még a gondolat sem volt meg a helyi autósokban, hogy egyáltalán lassítsanak. Még a zöldön is oda kellett figyelni, mert képesek voltak piros lámpánál elütni.
Mára szerencsére ott is javult a helyzet, a sokkal több autó és nagyobb lebukási lehetőség miatt.
A legtöbb balesethez két telefonnyomkodó kell egyszerre.
Aki figyel, az kivedi a másik hibáját.
Nem tudom én egy főúton szoktam sokszor átmenni. A kamionosokat valamennyire megértem hogy nem akarnak megállni.
Ma pl. a másik sáv teljesen üres volt és a másik sávba 4 személyautó elment. Már az elsőre is néztem.
Nem tudom, hogy nagyobb városokba mi a helyzet. Én viszonylag kisebb városba élek(20.000-nél kisebb lakosság picivel) és nem azért mert a negatív jut csak eszembe hanem ténylegesen ezt vettem észre hogy ritka hogy az első autó megáll.
Külföldön belgiumba amikor voltam akkor nagyon furcsa volt. Mindegyik autó megállt meg kedvesek voltak
#14 Hát, én 1,5 évet éltem Belgiumban, és nagyon mások a tapasztalataim. Flamandok, vallonok vagy brüsszeliek között voltál? :)
Viszont az első autó megállását hiába várod. Le kell lépni, csak óvatosan. Ha a belső sávban vagyok, én sem állok meg, amíg a külső sáv nem áll meg. Ha meg a külsőben vagyok, megállok, de mondom is a gyalogosnak, mert a belső sajnos nem fog megállni, amíg nem indul el.
Jók a reflexeik. 32 évesen a fiatalok közé tartozom, elég defenzíven megyek, mert azebtqzöld sem biztosíték semmire, ugyanis ha nincs keresztforgalom és az autós zöldhullámban érzi magát, leszarja. Kicsit meg is vagyok illetődve az itteni hurráoptimizmus kommenteken, mert mintha egy párhuzamos univerzumban lennék, pont hogy sokkal rámenősebb, agresszívabb a közlekedés.
Amúgy a nagyon fiatalok, tinédzsereknél azért van, múltkor is kerestek egy cserbenhagyót, aki felülette a tinédzsert a zebrazöldön a motorháztetőre, majd ott is hagyta....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!