Mit lehet tenni, ha a rendőr nem tud igazságot tenni?
Nos, pár napja az alábbi eset történt.
Országúton haladtam egy kisteherautóval, ez az útszakasz viszonylag keskeny volt, némi túlzással egy kisteherautó teljesen beterítette az egész sávot.
Előttem körülbelül 30-50 méterre volt egyetlen autó, (egy kis Renault) szemből pedig érkezett egy platós teherautó. A helyzet az, hogy ahogy láttam, már pedig jól láttam, rászaladt kerékkel a felezőre, és lecsapta a tükrömet az ő tükrével. Azonnal megálltam, ő még kicsit hajtott tovább, majd kicsivel később megállt, és visszafordult. jeleztem neki hogy én a saját sávomban haladtam, és erről papírt kellene írnunk, mivel az autó céges. Közölte hogy az övé is céges, ne írjunk papírt, oldjuk meg másképpen és menjünk tovább. Ekkor közöltem hogy rendőrt fogok hívni, mire megint azt kérte hogy ne hívjak rendőrt, oldjuk meg okosban a dolgot. Nem sokkal később a rendőrök ki is érkeztek, elmeséltem mi történt, és elmondtam hogy az úr okosban akarta megoldani a dolgot. Erre a rendőr azt felelte, hogy ez teljesen lényegtelen a baleset szempontjából. Az úr, aki a másik teherautót vezette, akkor azt találta ki, hogy én ki akartam előzni az előttem haladó járművet, és úgy látta át-át nézegetek a másik sávba az előttem haladó mögül. Erre közöltem a rendőrökkel, hogy egyetlen autó volt előttem 30-50 méterre egy kis Renault, akit nem szándékoztam megelőzni mivel messze volt, valamint egy ilyen kicsi autó felett bőven ellátok, nem kellene kinézegetnem sem. Vallomásba irattam, hogy nem volt előzési szándékom, ennek jelét sem adtam, és nem mentem át a másik sávba. Valamint az úr sem jött át, éppen hogy csak ráhajtott a felezőre, ami elég volt egy tükör kocchoz. A rendőrök hosszas macerázás után azt találták mondani, hogy mivel se kamera, se menetrögzítő, sem pedig szemtanú nincsen, nem tudnak igazságot tenni, átadják az ügyet az "igrend"-nek.
Ezt nem értem... Ha nem tudnak igazságot tenni ők, akik látták a helyszínt, akkor egy irodista igrendes hogy fog tudni? Szerintetek mi lesz ennek a vége? Nagyon ideges vagyok, mert egyáltalán nem foglalkoztak azzal, hogy a faszi pénzt akart adni papírozás helyett, ráadásul ezt a helyszínen sem tagadta, igaz nem is támasztotta alá. Olyan mint ha nem akartak volna ezzel szarakodni a rendőrök. Van valakinek valami ötlete mit lehet tenni ilyenkor?
" Mert az elég igazságtalan lenne ha a vétlen fél is kapna "
Nem lesz vétlen fél, mind ketten hibásak lesztek és kaptok büntetést.
azt mondhattad volna, hogy megálltál hugyozni, mire visszaértél már valami lekapta a tükröd...senki nem látott semmit...a kapott pénzt meg eliszod.
Még fiatal vagy, később okosabb leszel.
A rendőrség csak azt büntetheti meg, aki bizonyíthatóan elkövetett valamilyen szabálysértést. Itt most az ügy lényege pont az, hogy bizonyíthatatlan, hogy ki követett el valamit. Mivel se kamerafelvétel, se féknyom, se pártatlan szemtanú.
A dolog folytatása nyilvánvalóan az lesz, hogy a rendőrség majd ír egy szép levelet, hogy bizonyíthatóság hiányában az ügyet megszüntetik.
Az egy dolog, hogy a másik fél gyanús lesz a fizetési ajánlatától, de ez még nem perdöntő bizonyíték. Mondhatja, hogy sietett haza, mert a gyereke beteg volt, aztán azért nem akarta megvárni a rendőrt. Vagy valami.
Te meg szépen kitöltesz egy baleseti bejelentőt (kék-sárga), a másik sofőr szintén, aztán a két KGFB-biztosító képviselője majd megegyezik benne, hogy mivel nem bizonyítható semmi, így 50-50%. Aztán mindketten kifizetik a másik autójában esett kár felét.
Te mindent a céges előírások szerint tettél, tehát nem verhetnek rád semmit. Valószínűleg még Casco is van, bár az önrészt jó eséllyel nem fogja meghaladni az 50%.
Ismét egy olyan kérdezz-felelek játék, ahol a "szerző", a válaszoktól függően alakítja a történetet.
Mehet a troll kategóriába!
Ez van ha buta a kérdező és mást le baromarcúz.
Többek közt azt is bebizonyítottad hogy milyen vagy mert egy ilyen cégnél dolgozol, ha ez igaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!