A minap áthajtottam a piroson, rendőr nem látta, kettő közterültet vagy térfigyelő van a kereszteződésben, nem tudom melyik a helyes megnevezés. Előfordulhat hogy kapok büntetést?
Figyelt kérdés
Van egy véda is ott de az mögöttem volt vagy 500 méterre. Nem tudom hogy az figyeli e a piroson áthajtást.tegnapelőtt 19:20
3/6 anonim válasza:
Nem valószínű, de nem kizárható. Mivel úgy se tudsz tenni semmit ellene, így kár is ezen agyalni, viszont a napi vezetési rutinod része legyen az hogy ha sárgára vált a lámpa és van lehetőséged kulturált módon megállni (gondolva a mögötted jövőre), akkor ne a gázpedálba taposs bele hanem inkább a fékpedált keresd.
4/6 anonim válasza:
Ezt így 100% pontossággal nem igazán tudjuk megmondani. Inkább nem mint igen.
De: piros és piros között is van különbség. Sok kamera úgy van beállítva, hogy akkor fotóz, amikor neked piros van ÉS egy másik sávnak már zöld. Tehát amikor pirosra vált, onnanstól kezdve még van kb. 2 másodperc. Tehát ha sárga után mentél át éppen pirosra váltáskor, akkor nagyobb eséllyel nem kapsz büntetést mintha már régóta piros lett volna.
5/6 BeefEater válasza:
Ha valaki nézte a kamera képét (vagy a felvételét), esetleg szoftver elemzi a videót, akkor igen, az ilyen könnyű pénz.
Egyéb esetben nem.
Ennél konkrétabbat valószínűleg csak az adott település közterület felügyelői tudnának mondani, de szerintem ne hívd fel erre a figyelmüket.
6/6 anonim válasza:
Esténként a gyér forgalomban rendszeresen átmegyek rajta. Alaposan körültekintek és megyek. Sosem volt semmilyen gondom ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!