Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Olvastam hogy amszterdamban...

Olvastam hogy amszterdamban 30 km/óra a sebességhatár. Ilyen szeméttelepben hogyan lehet élni, amikor csigatempóra köteleznek?

Figyelt kérdés
60 alatt ritkán látnak engem kocsival lakott területen belül xd
2023. dec. 26. 09:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Sok helyen már zéró tolerancia + mérési hiba határ van csak.

Olaszoknál 50-es táblánál 53-al bemértek és 200€-s csekkel jutalmaztak. Azért, mert 2kph-t néznek csak el 50-nél. 90nél valamivel több a tűrés, de ezekután inkább max 88!

2023. dec. 26. 13:20
 12/22 anonim ***** válasza:
85%
Úgy, hogy Amszterdam teljesen át van szőve autópályákkal meg körgyűrűként funkcionáló sugárutakkal, így alapvetően a közlekedők viszonylag kevés időt töltenek a sebességkorlátozott részen. Pl. ha ki akarsz menni a belvárosból a reptérre akkor nem indulsz neki egyenesen a kerületeken meg külvároson át, hanem felhajtasz az autópályára, a reptérnél meg lehajtasz róla. Így autózás, gyaloglás meg biciklizés szempontjából is teljesen élhető város - nem úgy, mint mondjuk Budapest ahol arra törekszenek, hogy lehetőleg minden közlekedőnek legyen szar.
2023. dec. 26. 13:28
 13/22 anonim ***** válasza:
7%

Ezért bringázik a lakosság nagy része. 30-al azzal is lehet menni.

Megölte náluk Brüsszel az autózást teljesen. Fúj.

2023. dec. 26. 13:45
 14/22 anonim ***** válasza:
56%
#13: Bringáznak egy lótúrót, a hollandok a legtöbbet autózó nép az EU-ban a németek meg osztrákok után. Csak a protestáns jog és a laza fű szabályok miatt él náluk egy csomó hippi influenszer, aki világgá kürtöli, hogy Hollandiában látott bicikliket és hááát űűűh, ez milyen progresszív meg zöld, minden hely Hollandiáról kéne, hogy példát vegyen (mint ahogy a 2000-es évek elején mindenki bezzegsvédországozott).
2023. dec. 26. 14:34
 15/22 anonim ***** válasza:
45%

Éltem ott pár évet, több helyen. Nagyobb városokban biciklis dugók alakulnak ki a nagyobb csomópontokban, és ez az ott élők akaratát tükrözi. Nem felülről jön a szabályozás.

Szerencsére meg tudnak birkózni néhány füves hippivel is. Kurvára nem erről szól az életük amúgy.

Példát meg lehetne sok helyről venni, de nyílván nálunk nem opció az egész évben bringázás. Svédeknél sem amúgy.

Hallod, amúgy egy "demokratikus" feudalizmusból

2023. dec. 26. 15:08
 16/22 anonim ***** válasza:
... osztod az észt.
2023. dec. 26. 15:10
 17/22 anonim ***** válasza:
76%
MO-n is egyre több helyen rakják ki a 30-ast, nem látok különösebb problémát, betartom, odaérek így is és slussz.
2023. dec. 26. 15:26
 18/22 anonim ***** válasza:
84%
Voltam Amszterdamban. Gyönyörű, tiszta város, udvarias emberekkel és rengeteg kerékpárossal, akik példamutatóan tudnak közlekedni. Szánalmasnak tartom ezt a provokatív kérdést, ami szemétdombhoz hasonlítja Amszterdamt. Láthatóan fogalma sincsen a valóságról a kérdezőnek.
2023. dec. 26. 16:31
 19/22 anonim ***** válasza:
46%
Jajj de nagyfiú valaki. Kicsi a farkad, hogy 60-al kell menned lakotton belül?
2023. dec. 26. 18:38
 20/22 anonim ***** válasza:
Mert biciklivel járnak
2023. dec. 26. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!