Miért vannak egyesek kiakadva attól, hogy az új szabályzat szerint a mentősök csak 30 km/h-val léphetik túl az adott útszakaszra előírt maximum sebességet?
elmebetegek...
Mi a különbség ha pl. lakott területen 80-al vagy 100-al ütközöl? semmi
Nem elmebetegek vezetik a mentőket...
Nem mondom, mi legyen a hozzátartozójával annak, aki ezt kitalálta.
Szokásos érvelés, hogy majd ha anyukádat viszik, megtudod. Nekem nemhogy anyámat, de engem is vitt már mentő. Van az a sebesség hidd el, amikor már nem érzed magad biztonságban, miközben még egy hordágyhoz is oda vagy szíjazva tehetetlenül.
"Mi a különbség ha pl. lakott területen 80-al vagy 100-al ütközöl? semmi"
Hogyne lenne, fizikáról nem hallottál még? Nem láttál még olyan grafikont, amin 20 km/h-ként fel van osztva, hogy mikor mi történik?
4. Még tanultam is...
Hol egy ilyen táblázat?
Például itt van ez: [link]
Azt mutatja, hogy másabb lesz a fékút 30-nál, mint 50-nél. De van olyan grafikon, ami a reakcióidőt mutatja, stb. A lényeg, hogy nem mindegy mennyivel mész sem baleset, sem fékút szempontjából, stb.
7. bocs de ezt minden gondolkodó ember tudja...
Olyan táblázatot említettél, ahol 20 km-ként fel van osztva, mi történik. Ebből arra következtettem, hogy baleset esetén mi történik.
Mert az én meglátásom az, hogy nincs lényegi különbség a 80-al vagy a 100-al történő baleset esetén.
Többnyire elég, legalábbis lakott területen mindenképp, hiszen ott a kereszteződések (piros lámpa, EAK stb.) miatt amúgy is lassítania kell, maximum olyan helyeken életszerű biztonságosan a 120-140-es sebesség, mint az Árpád híd vagy Rákóczi híd, esetleg a Kvassay út, de ezeken a helyeken továbbra is mehetnek majd 100-zal.
Lakott területen kívül már kevésbé értek egyet a dologgal, mert nem csak Crafter és Sprinter van az OMSZ kötelékében, hanem például SX4 S-Cross is, amivel lakott területen kívül, megfelelő útvonalon (pl. Szeged - Békéscsaba) a 160-180-as sebesség sem ördögtől való, a 120 vs 180 pedig már igencsak súlyozott hatással van egy súlyos baleset sérültjeinek túlélési esélyeire még akkor is, ha csak 15-20 kilométerről van szó (15 kilométer esetén a 110 vs 160km/h átlag: 8 / 6 perces kiérkezést jelent).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!