Google térkép sebességhatár?
Google térképen be lehet állítani, hogy mutassa, hogy az adott szakaszon mennyivel lehet menni? (Azt, hogy mi mennyivel haladunk kiírja, nem arra gondolom.) Nem találtam erre opciót a beállításokban.
Köszönöm!
Nincs ilyen opció.
Ha lenne sem lenne szabad ilyent használni. Nem a gép utísításait kell betartani hanem a KRESZt.
Én Sygic-et használok. Megvettem a 8kFt eves license-t, mert olyan funkciói vannak, amit sem a Waze, sem a gmaps nem tud (pl az utasitásokat be lehet állítani csak custom hangjelzésre, vagy akár ki is mondja az utasítást) Ennek elég pontos a térképe, havonta frissítik.
A térképen előre mutatja a sebességkorlátozásokat. En városon belül 150m-re állitottam be, hogy szóljon. Így nem nagyon érdekel, hol van traffipax, nincs gyorshajásom.
Ettől függetlenül figyelni kell a táblákat, de sok problémát levesz az ember válláról ismeretlen terepen.
A maps amúgy kiírja az utszakaszra vonatkozó sebességhatárt, de kb csak akkor vált, amikor a tábla vonalát már elhagytad. Falombban rejtőző táblánál ez nem nagy segítség, a rendőrök pont ilyen helyeken szoktak álldogálni.
#3 A navigációs programok egyik sajátja, hogy mutatják az aktuális sebességkorlátozásokat. Miért gondolod, hogy nem negedélyezett Magyarországon a használata? A traffipax jelzés is engedélyezett itthon. A traffipax blokkoló a tiltott.
Köszönöm a válaszokat! Akkor marad a Waze, csak valamiért a Google maps felületét jobban szeretem.
Természetesen figyelem a táblákat is, csak néha jó, ha odapillantok a GPS-re és akkor tudom a tutit :)
Nem, nem tudod a tutit. A szoftverben nem mindig frissülnek az adatok. Van hogy 10x jelentek egy hibát mire javítják. Amit a gép mond az nem tuti!
Baleset esetén nem azt fogják figyelembe venni hogy mut mutatott a térkép, hanem a tábpákat, útburkolati jeleket. A google le is írja a felhasználói feltételekben - amit ugye elfogadtál - hogy ő mossa kezeit.
Kedves utolsó, elnézést, rosszul fogalmaztam, nem kell túlgondolni a dolgot, nyilván nem csukott szemmel vezetek! Nem is lenne életszerű csak a GPS szerint közlekedni (pl. útfelbontás ideiglenes 30-as táblával, nem elvárható, hogy ennyire naprakész legyen.)
Szimplán érdekelt, hogy tudja-e ezt a funkciót a Google maps vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!