Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi értelme van 2 sávos utakon...

Mi értelme van 2 sávos utakon a jobbra tartsnak és a jobbrol előzni tilos szabálynak?

Figyelt kérdés

2 sávnak szerintem pont az lenne a lényege hogy jobban haladjon a forgalom es ne kelljen a szelső sávban lenni mindenkinek. Azzal hogy csak előzésre használják nem sok haszna van.

USA-ban simán lehet jobbrol és balról is előzni, nincs jobbra tarts, szoval ha en a belso sávban haladok akkor senki nem villog ram, nem fog a rendor sem felreallitani es szintem jobb is a belső sávban menni ha tudom, hogy ugy is csak 15-20 merföld múlva kell csak letérnem az autópályáról. Csak azok mennek a külső sávban akik lassan mennek vagy pedig hamarosan letérnek a kijáratnál.

Engem nagyon zavar mikor hazalátogatok és 90-el megy a kamion, kielőzöm, de rögtön vissza is kell térnem, aztán egy ujabb kamion amit ismét ki kell előznöm és igy tovább. Olyan érzésem van hogy a belső sáv a BMW-seknek van fenntartva akik 180-al mennek végig és nem számit ha lefenyképezi őket a trafi. Én, aki csak 130al szeretnék haladni, nem mehetek a belső sávban, hanem a 90-el haladó kamionokat kell előznöm az M6-oson és pont mikor előznék, akkor jönnek a belső sávban a luxusautók.

Miért nem lehet az hogy majd a BMW kikerül engem jobbrol ha ő 130 helyett 180-al akar menni? az is idegesitő hogy a sebességhatárt a gyakorlatban felülirja a jobbratartási kötelezettség, mert elvileg a BMW is csak 130al mehetne, igy elméletben nem kellene elengednem es nem is kerülhetne ki mert a sebességhatárt még előzéskor sem szabad túllépni.

2023. dec. 6. 02:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert mivel előzni balról szoktunk, mindenki onnan is számít rá. Sokaknak a jobb tükör csak azért van, hogy szimmetrikusan nézzen ki az autó. Sokkal kevesebben számítanak jobbról előzésre mint balról előzésre, jobbra sávváltásnál sokkal kevésbé figyelmesek.

USA-val meg nem érdemes jönni, nekik volt olyan zseniális ötletük, hogy piros legyen az index, mert akkor a féklámpa villog és kevesebb izzó, rengeteg statisztika van, hogy az olyan baleseteknél, ami elkerülhető lett volna, ha az egyik ténylegesen észreveszi, hogy a másik indexel, többségében a piros indexet nem vették észre az emberek.

aug. 7. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!