Honnan szedik egyesek azt, hogy lakott területen belül, több sáv esetén nincs jobbra tartási kötelezettség?
De el kell engedned a gyorsabban közlekedőt!
Az irreleváns, hogy a sebességhatárt túllépte-e vagy sem.
@11
Ha te nem tartod be a kreszt, miért várod el mástól, hogy betartsa?
Te akarsz önkéntes rendőrködni azzal, hogy leküldesz mindenkit a külső sávba.
De mivel a lendületes haladás szót használod a gyorshajtásra, és a gyorshajtás számodra nem veszélyes, így tényleg a bmw-s rozsdát hajtó emberek közé tartozol.
Vitának értelme nincs
feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza
Nem én küldöm őket le hanem az általatok olyan nagyra tartott kresz.
Nincs városban jobbratartási kötelezettség, folyamatosan lehet használni a belső sávot. Mivel városban bármelyik sávból bármerre lehet kanyarodni (ha tábla/felfestés nem tiltja), ezért irreális elvárás, hogy mindenki jobbra húzódjon, miközben lehet a balból kell balra kanyarodnia. Felesleges cikkcakkozásokhoz vezet csak. Ha tudod, hogy pl. 100 méter múlva balra kell menned, akkor maradj a balban, ne kacskaringózzál ide-oda. Továbbá én hazafelé egy szakaszon azért is szoktam a belsőben maradni, mert a külsőből nagyon sok a jobbra kanyarodó, ellenben balra kanyarodás tiltva van, ebből adódik, hogy minél kevesebben mennek a külsőben és minél többen a belsőben, annál kevésbé torlódik a forgalom a jobbra kanyarodók miatt.
És ezért nincs városban jobbratartás, mert legtöbb esetben több kárt csinál, mint hasznot.
#15 "Nem én küldöm őket le hanem az általatok olyan nagyra tartott kresz."
Eddig még te tartottad nagyra, hogy mert honnan szedi a jogsiját az aki nem ismeri. Viszont a Kreszben az egyik alap a sebességhatár betartása amit semmibe veszel. Akkor most te is a búcsúban lőtted a jogsit vagy mi?
"Na itt a lényeg!"
Nem.
A lényeg ott lenne, hogy városi forgalomban mindenki képes felvenni a forgalom ritmusát, tempóját. Értsd se nem tötyög, se nem siet a következő lámpáig.
@19
Nincs is annál rosszabb mikor 50-es zöldhullám van, egy idióta pedig 70-80ra felgyorsít, aztán pirosban megáll, de egyből indulhat.
Az 50es átlagsebességet sajnos leredukálja 35-40re mindenki másnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!