Potenciális veszélyhelyzet miatti meghallgatás?
Munkahelyen meghúztam az autót (esztétikai hiba) potenciális veszélyhelyzet elkerülése érdekében: T kereszteződésben elsőbbségadás kötelező táblánál elengedtem a céges buszt mivel kanyarba nem látott volna be és lehetséges ütközést nem akartam kockáztatni de hátra és jobbra hátra egyirányú utca volt, így ugye csak a KRESZ megszegésével tudtam neki elsőbbséget biztosítani. A szűk hely és hátul álló kocsi miatti jobbra hátra kanyar során egy oszlopot sikeresen 3 km/h-val elkaptam.
A felelősséget vállaltam, én mértem fel rosszul a távolságot de lesz melóhelyen meghalgatásom, a kérdésem az hogy ilyenkor ez potenciális veszélyhelyzet elhárításának minősíthető?
Mi az a "potenciális veszélyhelyzet"?
Bírom amúgy az ilyen úrvezetőket, nem létező problémát akar megoldani, aztán nekitolat egy oszlopnak. :D
Nem forgalomban voltam, telephelyen. A busz nem látott be a kanyarba, ha kimegyek tényleg lehetett volna koccanás + elsőbbséget is kellett ugye adnom. Egy jármű fért el, ezért kellett neki helyet adni. Nem mentegetni akarom magam, több éve vezetek, a távot én mértem el de pont azért csináltam ezt hogy ne okozzak nagyobb személyi és anyagi kárt ezért kérdeztem csak.
Azért köszönöm az eddigi válaszokat.
Elmondod, hogy ki akartad engedni a buszt, de véletlenül nekitolattál az oszlopnak.
Ne vegyél bele semmilyen potenciális veszélyhelyzetet vagy ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!