Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan nevezzük azt a helyzete...

Hogyan nevezzük azt a helyzetet, ami még nem veszélyhelyzet, de potenciálisan veszélyhelyzetté válhat?

Figyelt kérdés
E-titános tanfolyamon volt erre egy szakszó, illetve régebben is hallottam már, de hirtelen meg nem mondom, hogy görög vagy latin szó volt-e (a görög felé hajlik az emlékezetem), és eddig ami online ingyen letölthető anyagot találtam, abban a vezetéstechnika résznél nem volt erről szó.

2022. nov. 14. 14:53
 1/7 Beviz Elek ***** válasza:
93%
Dynomen
2022. nov. 14. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Dínomen valóban, de miért kell erre is idegen szót behozni, nem értem. Lappangó veszély pont ugyanazt jelenti.
2022. nov. 14. 15:24
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Dynomen. Németből ered és egy műszó, amit a Dynamit és Phänomen szavakból alkottak. (dinamit - jelenség)
2022. nov. 14. 15:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2022. nov. 14. 16:28
 5/7 anonim ***** válasza:
28%
Arra kíváncsi lennék, hogy ezt fejből tudta mindenki, vagy csak baromi gyorsan gugliznak? :D
2022. nov. 15. 00:16
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk szerintem is tök értelmetlen egy egyértelmű helyzet körülírásra behozni egy idegen szót amivel igazából semmivel nincsen előrébb senki.

Alapból a vezetés mint olyan FOLYAMATOS figyelmet követel, folyamatosan ott vannak az események, helyzetek, akár veszélyhelyzet akár potenciális veszélyhelyzet, akár bármi. ÉS maga a vezetés (leszámítva a sok versenyzőt) arról szól, hogy folyamatosan figyeljük a többi közlekedőt, körülöttünk kialakult helyzeteket, az utat és annak tágabb környezetét azaz körülbelül mindent.

2022. nov. 15. 00:52
 7/7 A kérdező kommentje:

#5 Örülök, ha baromi gyorsan gugliznak, mert kb. 2 hete én letöltöttem ncore-ról két kreszkönyvet és körbegugliztam 2 órán át a fél világot angolul-magyarul és nem találtam meg.

#6 Én előrébb vagyok, mert szeretem a görög szavakat. :) A figyelemmel igazat mondasz, de azt is lássuk be, ha mindenki mindig a lehető legjobban figyelne, 20-30 perc után mindenki baromira elfáradna. Ugye mesekönyvet is könnyebb olvasni, mint idegen nyelv régies írásában nagyregényt. Pont attól leszünk biztonságosabban közlekedők, ha felismerjük, mikor kell overdrive-ba pörgetni az agyat, esetleg a rádiót is kikapcsolni. (Persze a másik véglet az, aki órákat megy az autópályán és közben jól elbambul a monotonitás miatt, az baromi veszélyes és nem oké.)

2022. nov. 15. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!