Hogyan nevezzük azt a helyzetet, ami még nem veszélyhelyzet, de potenciálisan veszélyhelyzetté válhat?
Mondjuk szerintem is tök értelmetlen egy egyértelmű helyzet körülírásra behozni egy idegen szót amivel igazából semmivel nincsen előrébb senki.
Alapból a vezetés mint olyan FOLYAMATOS figyelmet követel, folyamatosan ott vannak az események, helyzetek, akár veszélyhelyzet akár potenciális veszélyhelyzet, akár bármi. ÉS maga a vezetés (leszámítva a sok versenyzőt) arról szól, hogy folyamatosan figyeljük a többi közlekedőt, körülöttünk kialakult helyzeteket, az utat és annak tágabb környezetét azaz körülbelül mindent.
#5 Örülök, ha baromi gyorsan gugliznak, mert kb. 2 hete én letöltöttem ncore-ról két kreszkönyvet és körbegugliztam 2 órán át a fél világot angolul-magyarul és nem találtam meg.
#6 Én előrébb vagyok, mert szeretem a görög szavakat. :) A figyelemmel igazat mondasz, de azt is lássuk be, ha mindenki mindig a lehető legjobban figyelne, 20-30 perc után mindenki baromira elfáradna. Ugye mesekönyvet is könnyebb olvasni, mint idegen nyelv régies írásában nagyregényt. Pont attól leszünk biztonságosabban közlekedők, ha felismerjük, mikor kell overdrive-ba pörgetni az agyat, esetleg a rádiót is kikapcsolni. (Persze a másik véglet az, aki órákat megy az autópályán és közben jól elbambul a monotonitás miatt, az baromi veszélyes és nem oké.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!