Jövőhéten kezdek GLS futárként, szerintetek a belvárosi parkolást, hogy fogom tudni jól megoldani, hogy senki ne kössön belém?
Leginkább sehogy.
Azért 2 - 3 percig elnézőek a rendőrök is, kivéve ha pld. feltartod a forgalmat.
Ismerek néhány futárt, akik beszéltek nekem erről. Ez egyik azt mondta nekem, hogy mindig felhívja a címzettet mielőtt odamegy, és egyeztet vele, hogy hol lehet megállni. Általában ha valaki olyan helyen lakik, ahol nincs sok hely megállni, akkor előfordul, hogy a címzett azt mondja, hogy lemegy és megvárja a futárt, hogy ne kelljen sokáig állnia, de ez a fajta luxus nem mindig opció. Ilyenkor jön a nem túl legális megoldás, az elakadásjelző használata, avagy a "ott parkolok, ahol akarok" gomb. Még nem hallottam olyan futárról, akit ezért büntettek volna meg, viszont, ha erre a megoldásra folyamodsz, akkor olyan helyen állj meg, ahol senki nem akadályozol.
Sok sikert az új munkádhoz! :)
Én futárkodtam, de a felálltam a járdára vagy a fűre akkor rögtön jöttek kötekedni az utca emberei. Sok járókelő lefotózza az autót azt nem tudom miért csinálják. Volt hogy a járdán álltam, erre jött egy X6-os bmw-s nő, megállt a kétsávos út közepén, kiugrott a kocsiból és körbefotózta a szabálytalan kisbuszomat. Megkérdeztem miért csinálja csak zavartan motyogott aztán elment. Készülj fel hogy mindenki utálni fog.
Olyan is volt hogy csomagot vittem valakinek, beálltam a saját kerékpárboltja elé, erre kijött fröcsögve hogy az magánparkoló, takarodjak onnan.
A rendőrök engem büntettek már meg, de voltak kollégáim akik kerékbilincset is kaptak mert itt megállt:
[link] ,17.6569658,3a,75y,85.29h,81.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6tH6JTUGjotON7daCyCDpA!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!