Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ködben lakott területen miért...

Ködben lakott területen miért nem szabad használni ködfényszórót?

Figyelt kérdés

Azért mert még égnek az utcai lámpák, attól még nem lehet jobban látni sűrű ködben és nem hinném hogy jobban vakítana a szembejövő ködlámpája lakott területen, ahol világítanak az utcai lámpák, mint kint az országúton a vaksötétben, mert ott jobban szembetűnőbb a ködfényszóró.

Én ködben ha beérek lakott területre, sosem kapcsolom le a ködfényszórót.

2023. okt. 31. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Nem tilos. Az indokolatlan használat az igen. De arra figyelj, hogy a ködö szóródik a fény. Aki szemben jön csak hatalmas fehérséget lát, mötted meg minden vörös.
2023. okt. 31. 20:55
 2/11 A kérdező kommentje:
A ködlámpában nekem sárga színű halogén izzó van, de igazából nem sokat segít, talán jobb a rendes fehér színű.
2023. okt. 31. 21:00
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
Sárga fényűvel sokkal jobban látni ködben.
2023. okt. 31. 21:13
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

Mert szabad.

Nézd át a KRESZ-t.

2023. okt. 31. 21:24
 5/11 A kérdező kommentje:

3

Az enyém gyenge fényt bocsájt ki ill. erős ránézésre, de nem látni vele semmit.

35 wattos a teljesítménye. A gyári fehér is ennyi volt.

4

Ok.

2023. okt. 31. 21:45
 6/11 anonim ***** válasza:
40%
A hátsó ködzárófény az, amit le kell kapcsolni, miután beér téged valaki.
2023. okt. 31. 21:50
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem a hátsó ködzárófényről van szó.
2023. okt. 31. 21:52
 8/11 anonim ***** válasza:
36%
Az első ködlámpákat nem kell lekapcsolni. Ezért írtam, hogy a hátsó az, amit le kell.
2023. okt. 31. 21:54
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

Ennyit ír a kresz a ködlámpáról:

"Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják."

Lakott területről szó sem esik.

2023. okt. 31. 22:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha a látási viszonyok indokolják akkor bárhol bármikor használhatod és nem csak ködben. Az a baj hogy a magyar össze-vissza beszél "amit hallott" éppen.

Egyébként csináld úgy hogy az elsőt használod amikor a látási viszonyok indokolják, hátsónak pedig határozz meg magadban egy 100 méteres látótávolságot.

Itt egy oldal ami szerintem jól összefoglalja.

[link]

2023. nov. 1. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!