Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mely munkagépeket nem szabad...

Mely munkagépeket nem szabad előzni?

Figyelt kérdés
Hókotró/sózó stb ilyesmikre gondolok.
2023. aug. 31. 16:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
37%
Nincs ilyen.
2023. aug. 31. 16:35
 2/14 anonim ***** válasza:
40%

Ilyen nincs.

Amit nem szabad megelőzni az az iskolabusz (gyerekszállítás táblával jelölt busz), amennyiben nem buszöbölben áll ÉS a vészvillogó be van kapcsolva rajta.

2023. aug. 31. 16:39
 3/14 anonim ***** válasza:
81%
2. Az kerülni tilos. Előzni álló járművet nem tudsz.
2023. aug. 31. 17:08
 4/14 A kérdező kommentje:
De gondolom a hókotrót nem érdemes kielőzni? Bocsi a hülye kérdésekért, nagyon friss a jogsim, és ilyenekre nem tért ki az oktató, lehet ez evidens dolog. De inkább kérdezek
2023. aug. 31. 17:27
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
) * Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van kijelölve, az azonos irányban valamennyi forgalmi sávban - egymás mellett haladó - hó eltakarítást végző és figyelmeztető jelzést használó járműveket tilos megelőzni. Az ilyen gépjárművek mögött a követési távolságot fokozott óvatossággal kell megválasztani.
2023. aug. 31. 17:31
 6/14 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondoltam.
2023. aug. 31. 17:37
 7/14 anonim ***** válasza:
92%
#6 Hidd el, ha hó van és megy előtted a hókotró, a józan paraszti eszed is meg fog akadályozni abban, hogy meg akard előzni. :)
2023. aug. 31. 17:42
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem is terveztem megelőzni, csak szeretnék mindent sorra venni ami nem tiszta teljesen ezért kérdezem. Mint láthatod nagyon sokan nem tudják ezt sem itt sem, ismerőseim között is van aki 10 éve vezet, mégsincs teljesen tisztában vele, hogy jogilag pl. megteheti-e.
2023. aug. 31. 17:45
 9/14 anonim ***** válasza:
59%
#8 Aki 10 éve vezet, azért sincsen tisztában vele, mert nézegeti folyton a KRESZ-t, és pl. amit fentebb írtak gyermekeket szállító autóbusz a narancssárga matricával jelölve, na, azt kb. 2016-17 tájékán írták bele egyáltalán. Egyébként én sem mindig tudom, megtehetek-e valamit jogilag. Mindig összekeverem, hogy előzni tilosnál egy nyomon haladót oké, lehet előzni, de azon kívül kézikocsit vagy lovaskocsit szabad? Mert azokat akár még vasúti átjáróban is szabad asszem. Bár általában egy vasúti átjáró nem akkora, hogy pont akkor akarjak előzni. :) KRESZ vizsgán pl. azt néztem be, hogy "meg szabad-e fordulni gyalogátkelőhelyen", rávágtam, hogy nem, kiderült, hogy amúgy igen. Persze érted, ki az a hülye, aki úgy fordulna meg akár egy ívben, akár y-ban, hogy ráadásul zebrán csinálja, hogy az úttesten kívül még a gyalogosokat is figyelnie kelljen közben.
2023. aug. 31. 17:58
 10/14 anonim ***** válasza:
44%

Itt a KRESZ hatályos teljes szövege: [link]

A linkre kattintás után a szövegkeresőbe (Ctrl és F egyidejű nyomása jeleníti meg) beírod, hogy előz

65 találat van, a nyílhegyekkel szépen végig lépkedsz a kiszínezett helyeken és mindent megtalálsz, ami az előzéssel kapcsolatos. (Többféle szóvégződéssel fordul elő, úgyhogy ne írj többet, csak annyit, hogy előz)

2023. aug. 31. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!