Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire veszélyes dolog itt...

Mennyire veszélyes dolog itt egy lassan haladó kerékpáros előzése?

Figyelt kérdés
[link]
2023. okt. 26. 18:48
A kérdező szavazást indított:
Nagyon
Kicsit necces
Egyáltalán nem veszélyes
12 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:

2613

[link]

2023. okt. 26. 18:50
 2/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha lendületből jössz vagy jól gyorsul a kocsi, akkor simán jó vagy.
2023. okt. 26. 20:35
 3/8 bazaltkaroly ***** válasza:
82%
Kicsit necces, de csak azért, mert az út elég ramaty, és ha a biciklis hirtelen beljebb jön, egy úthiba elkerülése miatt, akkor lehet belőle hírtelen fékezés, de amúgy, ha jól belátható minden, akkor kis odafigyeléssel semmi baj nem lesz.
2023. okt. 27. 08:47
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
3: ha kellő oldaltávolságot tart (vagyis átmegy a szembesávba), akkor mindegy, hogy a biciklis mit csinál. Pont ezért kell a minimum 1,5 méter, hogy ha kikerül egy kátyút, akkor se üsd el.
2023. okt. 27. 12:19
 5/8 bazaltkaroly ***** válasza:
#4 alapvetően igazad van, érdemes megadni az 1,5 métert, amit ajánlanak, de az utcaképből nézve, szerintem itt nem lehetséges megadni az utat anélkül, hogy a biciklisnek ne kelljen lehúzódnia túlzottan szélre, vagy az autónak ne kelljen lemennie kerékkel a földre. Nehéz 360°-os kamerából besaccolni a valós szélességet. A lényeg, hogy csak akkor szabad itt elkezdeni az előzést, ha centizés nélkül el tudunk haladni a kerékpáros mellett.
2023. okt. 27. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
40%
5: ha nem lehet biztonságos oldaltávolságot tartani, akkor tilos előzni, ezt mondja a KRESZ. Senki nem fog belehalni, ha itt lelassít egy autó és a kanyar után előzi meg a biciklist.
2023. okt. 27. 14:22
 7/8 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
#6 Pontosan erről beszélek én is. ha biztonságos, akkor lehet előzni, és úgy látom elfér egy autó mellette, mindössze annyi, hogy az 1,5 méter nem biztos, hogy meglesz, mindössze egy pár centi híján.
2023. okt. 27. 17:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én megelőzném ha szemből nem jön senki.

Nyilván nem 200al meg amennyi oldaltávot tartani lehet annyit megtartok de bevállalható.

Elég régóta vezetek de olyannal még nem találkoztam aki ilyen távolságból lelassítana és megvárná a kanyar végét amennyiben szemből szabad.

2023. okt. 27. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!