Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kedves csakis autósok! Mibő...

Kedves csakis autósok! Miből gondoljátok, hogy a kerékpárosoknak "nincsen" jogosítványa?

Figyelt kérdés

Egy csomó biciklizni is tudó és hajlandó embernek VAN autója is és jogosítványa is.

Én ismerek buszsofőrt aki biciklizik is meg kamionsofőrt is.

Aki meg autózik és nem biciklizik szinte sosem, sok olyan van aki szívesen biciklizne, de joggal fél az autóktól körülötte.

2023. júl. 27. 17:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
67%
A csakis autósok sem gondolják minden kerékpárosról hogy nincs jogosítványa, csak azokról, akik olyan manővereket hajtanak végre, amikről autósként tudná, hogy életveszélyes.
2023. júl. 27. 17:45
 2/25 anonim ***** válasza:
30%

Attól,hogy valakinek van jogosítványa, még nem lesz szabálykövető. Mindenki látja mi van az utakon. A múltkor rászóltam két anyukára, mert az utcánkban, az úttesten beszélgettek, és tolták a babakocsit, én meg sehogy nem tudtam elmenni mellettük. Amúgy meg van járda is. Mondtam nekik,hogy ha van járda,akkor azt kéne használni!

Tudod mi volt a válasz? Igen tudják,mert mindkettőjüknek van jogosítványa, de más is ott tolja a babakocsit,ezért ők is ezt teszik.

Akkor szerinted a kerékpárosokról miért gondolják az autósok ugyanezt?

2023. júl. 27. 18:21
 3/25 anonim ***** válasza:
22%
Mert szemmel láthatóan a többségnek fogalma nincsen a KRESZ-ről. És ha rendszeresen közlekedne autóval akkor sokkal elővigyázatosabb lenne kerékpárosként is.
2023. júl. 27. 19:08
 4/25 anonim ***** válasza:
51%

Ma már a 20-70 év közötti férfiak döntő többségének van jogosítványa. Az én ismeretségi körömben nem is nagyon volt olyan, e korosztályba tartozó férfi, akinek ne lett volna.

De a 20-50 közötti nők közül is legalább kétharmaduknak van.

Egyszóval, ha nem nagyon idős ember biciklizik, vagy nem gyerek, akkor szinte biztos, hogy van jogsija.

De autósok között is van, aki úgy megy, mint a vak madár. Na, ő biciklivel és gyalog is ugyanúgy fog menni. A különbség az, hogy autóval mást is komolyan veszélyeztet, biciklivel és gyalog meg elsősorban csak magát.

2023. júl. 27. 19:10
 5/25 anonim ***** válasza:
28%
Ha lenne legalább minimálisan betartanák.
2023. júl. 27. 23:18
 6/25 A kérdező kommentje:

"csak azokról, akik olyan manővereket hajtanak végre, amikről autósként tudná, hogy életveszélyes"

Akár feltételezhetjük, hogy az olyan autók vezetőinek, akik olyan manővereket hajtanak végre, amiről mindenki tudja, hogy életveszélyes (sokan tudják, mégtöbben sejtik, hogy egyébként szabálytalan manőverek) nincs jogosítványuk. Ugye?

Ugye hogy nem...

2023. júl. 28. 07:28
 7/25 A kérdező kommentje:

"Ha lenne legalább minimálisan betartanák."

Akkor biztos rengetegen vezetnek jogosítvány nélkül autót, mert ha lenne jogosítványuk, akkor ugye legalább minimálisan betartanák

2023. júl. 28. 07:29
 8/25 MGéza ***** válasza:
48%
Nekem egyenlőre csak KRESZ vizsgám van. Az a baj, hogy gyakran az autós sem tudja a szabályokat. Múltkor például jövünk mindketten elsőbbségadás kötelező felől, ő kanyarodna jobbra, én tekernék át egyenesen a kerékpáros átvezetésen, erre majdnem belém fordul és dudál.
2023. júl. 28. 08:27
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem autós "társaimat" tetteik alapján megítélva róluk is el lehetne mondani, hogy 90%-uknak nincs jogsija, de még csak 8 általánosa sem ;)

De amúgy azert a legtöbbnek van, ahogy a biciklisek nagyrészé ek is van.

2023. júl. 28. 09:15
 10/25 anonim ***** válasza:
14%
A kerékpározást BE KELL TILTANI
2023. júl. 28. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!