Az eladó szerint ez vezethető B kategóriával, ez hogyan lehetséges, ha az autó teljes össztömege több, mint 3500kg?
Figyelt kérdés
A jogszabály világosan kimondja, hogy 3500kg teljes össztömeg feletti gépjárművet, csak C kategóriával lehet vezetni.2023. okt. 13. 13:40
51/60 anonim válasza:
#50 Tehát ha jól értem, 3500 kg-ig szabad kezdő jogsival, utána ha nem húzol utánfutót, akkor az utánfutó helyett lehet annyival nehezebb a kocsi? Érdekes. Miket tanul az ember. Ez friss szabály? 5 éve tanultam a kreszt és ilyet nem is írt.
52/60 anonim válasza:
Nem úgy van, hogy vezetheted B vel, ha csak annyi cuccot rekesz bele, ami 3,5 T alatt van. Ha többet raksz bele akkor C?
54/60 anonim válasza:
#51: jól érted, de csak alternatív (elektromos) hajtás esetén, és csak akkor, ha a villanyhajtás miatt nehezebb.
2021. május 23-tól hatályos.
Ezen kívül egyébként az OMSZ mentőautói is vezethetők 4250 kg-ig B kategóriával.
55/60 anonim válasza:
#54 Na az mondjuk már nagyobb gáz, hogy valaki lehet mentőgépkocsivezető B jogsival.
Oda nagyon kéne a C.
56/60 anonim válasza:
Nem vezethető B jogsival 3500 kg fölött.
57/60 anonim válasza:
Ezt a pattogást az eladónak kellett volna előadnod, akkor nem megy tele a szemem a felkiáltójeleiddel.
58/60 bazaltkaroly válasza:
#10 Forgalomtól elzárt, privát helyen vezethet bármit engedély nélkül. Amúgy én sem értem ezt a vergődést.
Két lehetőség van:
1. Amit te gyanítasz az eladóról.
2. Mivel kereskedő, valószínűleg sok autót hirdetnek meg, ezért lehet, hogy hibát követett el (mí meglepő, hisz ő is ember, hibázhat), és rosszul írta oda.
Occam borotvája alapján a kettes számú válasz a helyes.
59/60 anonim válasza:
#58: 3. lehetőség, hogy az eladónak van igaza. (És mint bebizonyosodott, ez a nyerő)
60/60 bazaltkaroly válasza:
#59 Na igen, ha meg is bizonyosodott, akkor ennyi. Nem is kell ezen rugózni tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!