Amikor áthaladtok a kereszteződésben a zöld lámpánál,
köszönetet mondtok a piros lámpánál álló sor élén
álló sofőrnek, amiért teljesíti a kötelezettségét?
Figyelt kérdés
Például fejbiccentéssel, intéssel.
Ha nem, miért nem? Hiszen minden további nélkül figyelmen kívül hagyhatná a piros jelzést, és akkor szabhatnád az elsőbbséged.
"Másrészt felnőtt emberek vagyunk, mindenki eldöntheti maga, milyen és mekkora veszélyt vállal be, nincs szükség semmiféle gyámkodásra." Na, ezzel az amerikai például szélsőségesen így van. Az európai meg szélsőségesen az ellenkezőjét vallja. Lehet, hogy neked nincs szükséged gyámkodásra, nekem sincs, de egy olyan országban élünk, ahol vélt vagy valós szükség miatt gyámkodnak. Nem csak a közlekedésben.
2023. szept. 26. 11:35
22/36 anonim válasza:
Ilyen baromságon hogy lehet hisztizni? Gyakran megköszönöm gyalogosként, igen, autósként meg nem várom el, hogy a zebránál intsenek jöhetnek a leszavazások :D
2023. szept. 26. 12:20
23/36 Alex Fly válasza:
@9: valóban nem teljesen ugyanolyan a kettő. Ahogy írod is: "van. Annyit árnyal csupán a jogszabály, hogy az alárendelt útról jövő jármű kihajthat a fölérendelt útról jövő elé, ha nem kényszeríti haladási irányának ill. sebességének hirtelen, nagymértékű megváltoztatására.c; ezzel szemben a gyalogost még ennyire sem kényszerítheted, konkrétan még a zavarása is tilos.
2023. szept. 26. 20:59
24/36 Alex Fly válasza:
@18: egyszerűen azért megy ott, mert az az út vezet oda, ahova megy. Mi ebbe olyan bonyolult?
2023. szept. 26. 21:03
25/36 anonim válasza:
Mit kéne azon köszöngetni, hogy betartotta a szabályt?
2023. szept. 27. 02:17
26/36 anonim válasza:
Utolsó, hát ez az... hülyeség az egész. Akárcsak a gyalogos részéről a gyalogátkelőnél.
2023. szept. 27. 06:30
27/36 anonim válasza:
A hiszti oka az, hogy a rendőrség hivatalos kommunikációja ez a gyalogosoknak: "ha átengedett, nyomjál egy lájkot, legközelebb is átenged majd."
2023. szept. 27. 08:22
28/36 anonim válasza:
Én levélben is megszoktam köszönni neki, és jó kivánságomat fejezem ki.
2023. szept. 27. 08:38
29/36 Justinianus válasza:
Egyébként kifejezetten balesetveszélyes ez a köszöngetés, mert sok esetben integet a gyalogos az egyik sávon megálló autó felé, de közben halad a másik sáv felé, át is lép a másik sávba, hogy nem is néz szét (!).
Valamint kicsit megtorpan, miközben integet, nyilván csak tizedmásodpercre, de akkor is időveszteség.
Nekem konkrétan az jut eszembe ilyen megtorpanásnál- bár alapvetően nyugodt ember vagyok, hogy "Menj a p...ba már, ne integessél."
2023. szept. 27. 09:40
30/36 anonim válasza:
29-es, sose szoktam megtorpanni, mikor megköszönöm az autósnak, hogy átenged.
Pont a hozzád hasonló bunkókkal van a baj, akik még azon is kiakadnak, ha más közlekedők egy udvarias gesztust tesznek.
Kellemesebb lenne a közlekedés (és általában az élet) ebben az országban, ha az emberek udvariasak lennének egymással, és nem azt lesnék, hogy egy tizedmásodperccel hamarabb indulhassanak el a gyalogosnak majdnem a sarkára hajtva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!