Most én tudom rosszul a KRESZ-t?
Figyelt kérdés
Hazafelé jövet ketten kanyarodtak rám balról úgy, hogy kereszteződésen mentem át. Ha nem veszem észre őket elütnek. Tudtommal a kresz szerint ha egy autó bekanyarodik egy kereszteződésben kötelessége az azon az úton áthaladó gyalogosok részére elsőbbséget adni, amire rákanyarodik. De így, hogy ezt 2x játszották el velem ma már nem vagyok benne biztos...2023. szept. 4. 15:48
41/43 anonim 

válasza:

Ne haragudj, te kanyarodsz, tehát manővert végzel, a gyalogos meg egyenesen megy. Neked jogosítványod is van, a gyalogosnak meg ki tudja. Tök logikus, hogy neki van elsőbbsége.
A karját meg ne nyújtogassa, mert még azt hiszem, hogy jelezni akar valamit. Én sem dudálgatok neki poénból.
42/43 anonim 

válasza:

Nem, nem logikus. Logikusnak tartod, mert beléd verték. Felőlem eljátszhatunk ezzel még 10 oldalon keresztül, hogy ugyanazt az egy mondatot ismételgetjük, csak szerintem a többiek nem kíváncsiak erre.
43/43 anonim 

válasza:

#42 Hogy verték belém? Konkrétan az, hogy ha én a kereszteződés vonalában egyenesen megyek, és a bekanyarodó elsőbbséget ad, egy olyan szabály, amit 17 évesen tanfolyamon tanultam meg, előtte kb. 15-16 éves koromban mondta valaki, és nem hittem el. Gyalogosan mindig megálltam, és mindig azt gondoltam, hogy egyrészt ennek semmi értelme, miért ne mehetnék egyenesen, meg azt, hogy milyen jófej minden autós, hogy elenged engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!