Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A türelmetlen, dudálgató...

A türelmetlen, dudálgató autóst megbüntetheti a rendőr indokolatlan dudálás miatt?

Figyelt kérdés
Tehát ha például a körforgalomba be akarok hajtani, de úgy ítélem meg, hogy a benne érkező járművek miatt ez nem biztonságos, viszont a mögöttem jövők közül valaki elkezd dudálgatni, és pont a rendőrök szemtanúi az esetnek (tudom erre nagyon kicsi az esély) akkor megbüntethetik a türelmetlen majmot indokolatlan duda használat végett? Tudtommal csak akkor szabad dudálni, ha olyan helyzet áll elő, amiből könnyen baleset lehet.

2023. aug. 30. 18:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj meg, kérdező, de ha ez veled olyan gyakran esik meg, hogy rád dudálnak megállás miatt, hogy már kérdést írsz ki miatta, akkor ott veled sincs minden rendben. Én legalábbis még soha nem voltam tanúja olyan esetnek, mikor nem volt emberileg teljesen érthető az ilyen rádudálás.

Én még nem dudáltam soha, mert türelmes vagyok a mazsolákkal szemben, de gyakran tapasztalom, hogy megáll a körforgalom előtt, és ameddig bárkit lát a körforgalom táján, addig nem mert bemenni. Néha szó szerint egy percet vár arra, hogy teljesen kiürüljön a körforgalom. Mögötte meg torlódik a kocsisor.

És a rendőr nem csak az indokolatlan dudálást büntetheti, hanem a forgalom feltartását is:

"3. § (1) Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles

(...)

c) úgy közlekedni, hogy (...) másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon."

2023. szept. 1. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!