Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan kerültök ki álló...

Hogyan kerültök ki álló járművet/gyalogost/akadályt élesebb, beláthatatlanabb kanyarban?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, nincs még meg a jogsim, csak megfigyelő vagyok, és most fogom kezdeni a dolgot.

Kétféleképp látom az ismerőseim/családtagjaim által.

Valaki lelassít először, és utána hajtja végre kisebb gyorsítással a kikerülést.

Valaki nem lassít, inkább gyorsít.

Melyik a helyesebb vezetéstechnikailag?

Tehát mentek mondjuk lakott területen belül, jön egy élesebb kanyar, de a Marika néni éppen kint sepreget az úton, vagy épp ott áll meg autóval a kanyar közepén. Gyorsan kikerülöd, ha épp nem jön senki, vagy lassítva haladsz el mellette, hogy ha esetleg mégis jönne valaki akkor jobban lereagáld?

Remélem érthető a kérdésem. Köszönöm a választ.

2023. aug. 29. 20:59
1 2
 1/11 anonim válasza:
95%
Én mindenképpen lasítással. A legtöbb kocsi 1-be/2-be gyorsul azért annyira, hogy hamar kitudj kerülni egy álló akadályt. Szerintem így sokkal biztonságosabb.
2023. aug. 29. 21:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kezdjük ott, vakon vezetésnek hívják azt, ha egy éles, beláthatatlan kanyarba úgy mész be, hogy nem tudnál azon a szakaszon megállni, amit látsz. Ez persze sok mindentől függ, jó tekintethelyezés, jó reakció, figyelemképesség, amik kb. forgalmi vizsgára fejlődnek arra a szintre, hogy ne bukj meg a vizsgán, és aztán a rutinnal fokozatosan javulnak (jobb esetben).

Amúgy meg felmérem, ha pl. egy macska ugrik az útra, az is lehet, hogy elütöm, ha kecske, akkor az is lehet, hogy az árokba kormányzom magam, ami a kisebb kár bennem és a környezetemben.

2023. aug. 29. 21:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Lassítva, ha szükséges megállva.

A gyorsító ismerőseid mit csinálnak, ha mégis jön szembe valaki?

2023. aug. 29. 21:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
nyilván lassítva
2023. aug. 29. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Lassítás után, hogy ha szemből feltűnik egy jármű a legrosszabb pillanatban (ahol megállni az akadály előtt már nem tudok, de befejezni a műveletet szintén nem), akkor legalább meg tudjak állni a másik autó előtt.

Egyébként ha túl veszélyesnek ítélem meg, akkor dudálok, mielőtt belemegyek a beláthatatlan kanyarba.

2023. aug. 29. 22:53
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Rühellem amikor nekem kell szabályos közlekedőként menteni a helyzetet, fékezni, padkára menni, mert őnagyságának degradál lassítani és gondolkozni, csak kivágódik az álló jármű mögül. Kanyarban ez nyilván hatványozottan veszélyes, mert ott nekem sem hagynak időt reagálni a baromságaikra.
2023. aug. 29. 23:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy rengeteg idióta úgy gondolkodik, hogy minél gyorsabban túl van a problémás helyen, annál kisebb a baleset esélye az eltelő rövidebb idő miatt :), de ugye az egész közlekedésbiztonság arról, szól, van-e elég ideje a vezetőnek és másoknak reagálni, ezt pedig pont a lassabb tempóval lehet megnövelni. Szóval én lassítok, legeslegrosszabb esetben az ütközési sebesség lesz kisebb.
2023. aug. 30. 10:38
 8/11 bazaltkaroly ***** válasza:
100%
Beláthatatlan kanyarban csakis lassítva. Nem kell sietni, mert kb. három másodpercet nyersz vele.
2023. aug. 30. 11:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld magad a másik helyébe.

Mész 50-nel a beláthatatlan kanyarban, majd felbukkan egy szembejövő autó a sávodban. Mi a jobb, ha 70-nel vagy ha 30-cal jön?

2023. aug. 30. 11:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Miért kellene kikerülni?
2023. aug. 30. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!