Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autópályán minek tér vissza...

Autópályán minek tér vissza valaki a belső sávba?

Figyelt kérdés
Adott egy szituáció, valaki a belső sávból kisorol a külsőbe, hogy elengedjen egy gyorsabbat. A szélső, ahová kisorolt, üres. De emberünk a gyors autó elengedése után visszatér, visszasorol a belső sávba úgy, hogy a szélső, amibe az imént sorolt ki, amit most elhagy a belső irányába, az teljesen üres, ahogy mondottam. Aki így tesz, az miért, milyen megfontolásból teszi ezt? (Még annyit, hogy olyan pályán, ahol egyik sáv sem kátyús.)

2023. aug. 22. 20:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
31%
Road rage, pihenjél már egy kicsit, főleg autópályán ❤️
2023. aug. 22. 23:58
 12/21 anonim ***** válasza:
24%
Mert hülye, románok csinálják rendszeresen az M1-en pl.
2023. aug. 23. 07:11
 13/21 A kérdező kommentje:
10-es! "Gondolom ez csak a belső sáv mániás kérdező napi kérdése." - az nem tudom milyen, mert amikor kiírtam a kérdésemet, akkor ugyebár a GYK a hasonló kérdéseket kilistázza, mielőtt felküldöm a kérdést a rendszerbe. Ott több tíz ilyen autópályás, belsősávos, jobbratartós témájú kérdést felhozott. Úgyhogy gyanítom, többen is vagyunk "belső sáv mániás" kérdezők. De azért ne húzd fel magad, nem érdemes.
2023. aug. 23. 08:02
 14/21 A kérdező kommentje:
11-es! Ne húzd fel magad, megárthat. De az is, ha valaki autópályán kezd el pihenni :D
2023. aug. 23. 08:06
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Ugye az első kerdés az, hogy a gyirsabb auto hogy került a belső sávba, ha az üres.

Nyilván pont ugyanazért van ott a másik is.

2023. aug. 23. 10:10
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
*ha a kilső üres
2023. aug. 23. 10:11
 17/21 anonim ***** válasza:
28%

Semmi értelme nincs. De mondok jobbat. Külföldön nincs olyan, hogy jobbról elhaladhatsz a belsőben tötymörgő mellett, az jobbról előzés és nagyon rosszallják.

Szóval, szituáció. Éjszaka közepe, megyek Ausztriában. Tök üres a pálya, három sáv, én a külsőben megyek, utolérek valakit, aki a középsőben (biztos megszokás a kamionok miatt, mert a középső is elképsztően nyomvályús). Besorolok a külsőből a belsőbe, hogy megelőzzem. Ő erre mit csinál? Kisorol a külsőbe. Pedig elfértem az üres belsőben, maradhatott volna felőlem a középsőben. Visszasorolok a külsőbe, amikor elhaladok mellette, ő meg visszasorol a középsőbe. Számoljuk meg, én váltottam 2 sávot, aztán vissza 2-t, ő tök feleslegesen 1-et, meg vissza 1-et, ez 6 sávváltás. Amikor normális esetben 2-re lett volna szükség: mindketten a külsőben vagyunk, én megelőzöm a középsőben, aztán visszasorolok.

2023. aug. 23. 11:37
 18/21 anonim ***** válasza:
Savvaltaskor nem no a fogyasztas es nem kopnak jobban a gumuk.
2023. aug. 23. 19:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Igen ezt én is szoktam tapasztalni

Csak egy magyarázat van rá: városi vezető és ott van az hogy ha valaki gyorsabb tőled el kell engedni utána megint visszamehetsz. Én ezt az elsők között törölném el...

2023. aug. 23. 19:56
 20/21 anonim ***** válasza:
A belső sáv az most melyik? Jobb vagy a bal?
2023. aug. 26. 23:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!