Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Valóban nem kellene vezetnie?

Valóban nem kellene vezetnie?

Figyelt kérdés

A Facebook bíróság egyhangúan úgy döntött, hogy ennek a nőnek nem szabadna vezetni: [link]

Nekem ez kicsit most letörte az önbizalmam, ugyanis sajnos ilyen már velem is előfordult amikor tapasztalatlan sofőrként visszaültem az autóba. Volt, hogy hasonló szituban én is lassabban oldottam meg a kiállást, mert féltem, hogy meghúzok valakit. Viszont ez később már sokkal könnyebben ment, majd nem is voltak már ilyen gondjaim.

2023. aug. 15. 16:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
29%

6-os. Hát neki több idő kell. Nekem is csak saját autóval ment az, hogy nem gondolkodtam, hogy akkor merre is fog menni az autó, hanem automatikusan csináltam.

Én sem tudok jól parkolni, ezért állok be tolatva mindenhová. A nő is két tükörrel simán hátra jobbra be tudott volna parkolni, ha nem is tökéletesen, ahogy fent írtam.

Nálunk biztos lett volna egy önjelölt gyalogos, aki odaáll és segít, hogy mehet még meg ilyenek.

2023. aug. 16. 07:56
 12/23 anonim ***** válasza:
54%

#11 Csak ismételni tudom magam: az első órán megtanulja az ember a kormány használatát. A legelsőn. Nálunk a minimum óraszám 30, de a legtöbben 40-et is vesznek. Ez negyvenszer több, mint ami ennek a készségnek az elsajátításához szükséges. Németországban nem tudom mik a szabályok, de feltételezem hasonlóak.

Ha a szükséges idő harminc-negyvenszerese nem elég, akkor semennyi sem lesz elég. Ha 30-40 óra alatt annyit sem bírsz megtanulni, hogy "jobbra tekered jobbra megy, balra tekered balra megy", akkor ott bizony valami nagyon komoly probléma lapul, ami nem fog eltűnni csak úgy magától. Ez nem gyakorlaton múlik. Ezt egy 2, azaz KETTŐ éves kisgyerek a lábbal hajtós motoron is meg tudja érteni, hogy amerre fordítja a kormányt, arra kanyarodik. Itt meg nagykorú emberekről beszélünk, aki elvileg több tíz órát levezetett, mégsem megy neki.

Ezek fényében annyiszor mondjátok el ezt a "majd megtanulja" érvet, ahányszor akarjátok, de soha nem lesz értelme, soha nem lesz igaz és soha nem lesz elfogadható, mint mentség.

2023. aug. 16. 08:09
 13/23 anonim ***** válasza:
76%

Ez a “majd megtanulja”-nak az a kategóriája, amit még bőven az oktatáson kellett volna megtanulni. Nyilván az egyértelmű, hogy vezetni nem az oktató mellett tanul meg igazán az ember, a rutint nem mellette szerzi meg, na de a kormányhasználat, az alapvető manőverezések vastagon benne vannak a tananyagban, elvileg vizsgáznia is kellett ezekből.

Nem azt mondom, hogy én tökéletesen csináltam mindent az első percektől, de amit itt láthatunk az túlmutat holmi parkolási bénázáson, itt konkrétan teljes a képzavar :D

Ha jól láttam amúgy kb 1 éves a videó, azért merem remélni, hogy azóta sokat fejlődött a hölgy.

2023. aug. 16. 08:28
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem azért mondom, hogy felvágjak de én anno a legelső forgalmi órámon egyből egy hasonló szituációból kellett kimásszak és negyed ennyi idő se nagyon kellett.

Oktató nem magyarázott, csak figyelte, hogy jól csinálom. Pedig én sem az a típus vagyok aki kormánnyal a kezében született. Tanuló autó előtt kb 2km-t vezettem otthon sajáttal a faluban full üres terepen.

Nem kell a jogsit elvenni tőle de rá kellene kötelezni, hogy vegyen részt néhány forgalmi órán.

2023. aug. 16. 09:25
 15/23 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ideges volt, lehet nem is saját autó, pl. férjemé kétszer akkora, mint az enyém, és inkább kiszállok ötször, minthogy meghúzzam. 😂 Csak vicceltem, az övében van parkradar. Az enyémen meg jól vannak beállítva a tükrök. Nemcsak hogy stresszes volt szerintem és gyakorlatlan, de totál nem tudott már gondolkodni sem ez a sofőr, a helyében inkább megálltam volna fél percre lenyugodni. Szerencséje volt egyébként, felénk már ledudálták volna legjobb esetben. Ha meg jogsit kapott, vhogy csak sikerült neki, tuti nem volt még ilyen szituban, először nem is értettem, merre akar menni. Béna, óvatos, jobb, mintha hajtana veszettül, mert siet.
2023. aug. 16. 12:01
 16/23 anonim ***** válasza:
Az rendben van, hogy egy ilyen zárt helyen ezt leműveli, na de szerintetek a forgalomban akkor hogy vezet? Képzeld már el, hogy beleakadsz valahol, amikor éppen hasonló módon idegeskedik. Nyugodt lennél?
2023. aug. 16. 12:23
 17/23 anonim ***** válasza:

#15 "Nemcsak hogy stresszes volt szerintem és gyakorlatlan, de totál nem tudott már gondolkodni sem ez a sofőr"

De még mindig nem értem, hogy ezeket az érveket hogyan tudjátok úgy leírni, mintha ezzel a probléma el is lenne intézve? Hogyan gondolhatjátok komolyan azt, hogy "á, nincs ezzel semmi baj, nyilván csak X meg Y".

Könyörgöm, a forgalomban való vezetés soha nem volt stresszmentes, sőt, kifejezetten idegörlő tud lenni. Aki képtelen az idegeit kordában tartani és ilyen extrém módon nyilvánul meg a stressz, annak vajon mennyi idő, amíg valódi forgalomban is elborul az agya és összezúz mindent maga körül? Úgy mondjátok ezeket az indokokat, mintha ez ártatlanná és ártalmatlanná tenné a szituációt, miközben mindez hajszál pontosan a probléma gyökere és súlyos következményeket jósol a jövőre nézve.

Arról nem is beszélve, hogy aki szerint stressztől, fáradtságtól, vagy egyéb hasonló dolgoktól el lehet felejteni annyira alapvető dolgokat, mint hogy "jobbra tekered a kormányt, jobbra megy az autó", akkor kétségbe vonom, hogy ti magatok élő emberek vagytok, inkább valami buta AI, vagy egy földönkívüli faj, akik most ismerkednek a földi emberekkel. Ilyen nem létezik. Mint írtam korábban, ez körülbelül egy 2, max 3 éves kisgyerek szem-kéz koordinációjának a szintje, amit szerintetek csak úgy el lehet felejteni stressz miatt. Hogyne. Én meg annyira szomjas vagyok, hogy elfelejtettem mennyi 1+1. Annyira izgatott vagyok, hogy véletlenül a fejemen pörögve akartam kisétálni a konyhába, aztán meglepődtem, mikor nem jártam sikerrel. Full értelmetlen.

2023. aug. 16. 15:47
 18/23 MGéza ***** válasza:
28%
Még szerencse, hogy nem a fészbúkos megmondóemberek döntik el, hogy ki mit csináljon meg mit ne. A nő óvatos volt, inkább oldja meg így mintsem törve-zúzva, ha máshogy nem megy neki.
2023. aug. 16. 17:17
 19/23 anonim ***** válasza:
#18 Szövegértés egyes, leülhet.
2023. aug. 16. 17:26
 20/23 MGéza ***** válasza:
40%

"Valóban nem kellene vezetnie?

A Facebook bíróság egyhangúan úgy döntött, hogy ennek a nőnek nem szabadna vezetni:"

Árul el 19, hogy mit is nem értettem? A kérdésre válaszoltam...

2023. aug. 16. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!