Valóban nem kellene vezetnie?
A Facebook bíróság egyhangúan úgy döntött, hogy ennek a nőnek nem szabadna vezetni: [link]
Nekem ez kicsit most letörte az önbizalmam, ugyanis sajnos ilyen már velem is előfordult amikor tapasztalatlan sofőrként visszaültem az autóba. Volt, hogy hasonló szituban én is lassabban oldottam meg a kiállást, mert féltem, hogy meghúzok valakit. Viszont ez később már sokkal könnyebben ment, majd nem is voltak már ilyen gondjaim.
Ki-be ül az autóból és megnézi mennyi hely van, ez inkább dicséretre méltó! Sokan ezt nem teszik meg, inkább koccannak, zúznak, törnek, a végén angolosan távoznak.
Rutin vizsga hiányzik a mai oktatási rendszerből pedig nagyon jó lenne.
Kamionnál ugyan ez a helyzet. Vannak olyan helyek amikor nézni kell merre mennyi hely van, meddig lehet menni! Nem szégyen! Ha kell akkor 16X kell ki-be ugrálni a fülkéből. Ezt nevezik gyakorlásnak.
Óh basszus, valaki nincs gyakorlatban, fáradt, vagy nemrég érte valami nagyobb veszteség, autóba ül, maximálisan próbál vigyázni más értéktárgyaira, ezt a 2 percet megörökítik, máris be kell támadni.
Úgy látszik, hogy amikor dühösek, irigyek vagy elégedetlenek vagyunk, mindenkit ott támadunk, ahol éppen lehet. Tisztelet a kivételnek.
Részben egyetértek azzal, amit #1-es mond, ha nem vagyunk biztosak, akkor inkább szálljunk ki, győződjünk meg róla, nincs abban semmi szégyen.
Ugyanakkor szerintem ennyire elmismásolni a helyzetet épp ugyanolyan rossz, mint ugatni, hogy "adja vissza a jogsit". Mindkettő vélemény ugyanannak a spektrumnak az extrém végét képviseli. Az egyik indokolatlanul őrjöng, a másik pedig hanyag módon figyelmen kívül hagyja a nyilvánvaló a problémát.
Az igazság az, hogy habár kiszállni és megnézni nem szégyen... ez azért nagyon erős túlzás, amit a videón látunk. A kisebbik baj szerintem amúgy pont az, hogy kiszáll megnézni. Ez annak az oka, hogy nem ismeri az autó méreteit. Ez baj, főleg ha ENNYIRE nem érzi, de tanulható, szóval én nem foglalkozok vele. Azonban az is megfigyelhető, hogy az autókezelés ismeretei tulajdonképpen nem léteznek nála. Kitekeri egyik irányba a kormányt, tolat, majd ugyanazzal a kormányállással elindul előre, aztán gondolkodik, hogy mégis miért kötött ki ugyanott, mint ahonnan indult. Számomra EZ az, ami kiveri a biztosítékot. Halvány fogalma sincsen róla, hogy az autót hogyan kell kezelni és mit, mikor, miért, hogyan kell csinálni. Ez nem "fáradtság", meg hasonlók, ilyenekkel nem lehet megmagyarázni.
Oké nagyon szép tőle, hogy figyel a környezetére és tényleg nem rest kiszállni és megnézni, na de könyörgöm, ez nem szépíti meg azt, hogy a technikai része, az autó kezelése siralmas, hát ilyen alapvető dolgot nem tud végrehajtani, mint hogy jó irányba kormányozzon, teljesen vakon van az ember, azt se tudja mi fán terem a kocsija, hogy ebben az univerzumban van-e még vagy mi fog történni ha mozdítja az autót, csak találomra megy ide-oda hátha egyszer kijut.
Ne haragudjon meg senki, de aki ennyire nincs képben, mert ez nem fáradtság meg szar nap, az menjen és vegyen még pár órát, de ne a forgalomban szenvedjen már, nem lehet mindig kiszállni az autóból és körülnézni.
Nekem is van, hogy bénázom, mindenkivel előfordul, na de olyankor azért van némi fogalmam arról, hogy hogyan kellene korrigálni / megoldani a helyzetet és tudatosan erre törekszem, nem csak vakon jövök-megyek hogy majd egyszer csak odamegy az autó ahova én kigondoltam.
#5 Biztos, hogy fog? Mert szerintem nagyjából mindenkiről elmondható, hogy a legelső óra után kiismerik az autó irányítását annyira, hogy ne tekerjék a kormányt jobbra, mikor balra akarnak menni. 1 óra. Ki tudja ő hány órával ment át vizsgán (és HOGYAN ment át vizsgán), de nyilvánvalóan képtelen megtanulni.
A tolatás része egy másik kérdés, ahhoz nyilván több idő kell, mert azt nem elég megérteni, hanem meg is kell tanulni, be is kell gyakorolni. De hogy össze-vissza tekergeti a kormányt és halvány fogalma sincsen róla, hogy merre megy?
Amúgy meg... szűk hely? Ez hol szűk? Hatszor elfér benne az autó. Egyetlen manőverrel (Y) meg lehet fordulni. A "szűk" ott kezdődik, amikor ehhez hasonlóan oda-vissza előre-hátra centizgetsz nyolcvanszor, mire kiférsz, csak ezzel ellentétben nem értelmetlenül csinálod.
#7 "Én csak azt nem értem"
Pedig párszor már leírtuk, de akkor összefoglalom röviden: NEM TUD VEZETNI!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!