Ha az ember kihívja a rendőröket mert egy idegen autó a kapu elé parkolt, ők tudnak valami érdemlegeset csinálni vagy csak megvárják és megbüntetik?
Jó kérdés. Magyaroknál szerintem nem tehetsz mást. nesze semmi fogd meg jól.
Németeknél pl. ha a kijutást akadályozzák, minden további néklül el is vitetheted. Ha a bejutást, akkor azt mondja a jog, hogy keress először kint egy parkolót.
Nem csinálnak semmit. Ki se mennek egy ilyen miatt.
Egyáltalán ha nem tilosban parkol vagy nem lógbe az az autó a kertedbe akkor szerintem nincs is olyan büntetőjogi kategoria amibe bele tartozna a kapu előtt parkolás.
Ha nagyon akarjuk akkor akadályozás,de mivel nem állfen a "közlekedés" mint cselekmény lévén,hogy az egyik autót nem vezetik...hát kétséges hogy történik e bármi.
A multkor a troli elé parkolt valami farok,és mi történt?
Bosszankodtak az utasok.
Az autos dolga végeztével elhajtott. Bünti nélkül.
"akkor szerintem nincs is olyan büntetőjogi kategoria amibe bele tartozna a kapu előtt parkolás."
Normális országban ez a személyi szabadság korlátozása kategória.
Esélyes, hogy az eltávolításról nem intézkednek: https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__egyeb-kerdesek__1..
// 4-es válasz írója! (2023. aug 11. 15:26)
A rendőrség nem csak bűncselekményekkel foglalkozik; épp a közlekedés területén jellemzően, szabálysértésekkel.
A kapu, rendeltetésszerűen, az ingatlanra történő behajtás és az onnan történő kihajtás céljára szolgál. (Nem kerítést írt a kérdező, hanem kaput.) És „41. § (2) c) Tilos várakozni, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül – akadályozza.” ← 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól – azaz, a KRESZ – hatályos szövegéből. //
Személyes tapasztalat.
Érkezünk hulla fáradtan este 11-kor, a garázs előtt egy idegen autó lezárva.
Vártunk.....hátha, de semmi.
Érdeklődés...szomszédok...gondolod mennyi infót kapsz éjfél előtt?
Mérgembe hívom a rendőrséget....éppen a szomszéd utcában gurult egy járőrautó, azonnal küldöm.
Megérkezik a rendőr és kérdezi: tudja kié az autó?
Nem .
Akkor nehéz lesz megtalálni.
Telefonált egy darabig (kocsiban ülve hogy ne halljuk) majd kiszólt az ablakon: nincs meg a rendszán-nyilvántartásban a tulajdonos telefonos elérhetősége.
Jó éjszakát......és elgurult.
Nem tudtam eldönteni, sírjak vagy röhögjek? 😢/🤣
4vagyok .
Nem vagyok közlekedési szakjogász. Azt írtam amit tapasztaltam,láttam halottam.
#8 erre jó megoldás a féltégla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!