Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire büntet majd meg a...

Mennyire büntet majd meg a rendőr, ha mostantól 50 km/h-val fogok menni lakott területen kívül?

Figyelt kérdés
Most nem érdekelnek azok a kommentek, hogy adjam vissza a jogsim ha csak ennyivel merek menni. Legyünk tárgyilagosok.
2023. aug. 4. 11:51
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Utolsó te egy fikarcnyit sem vagy jobb mint én, ha egy gyakoris kérdés ilyen idegességet okoz benned.
2023. aug. 4. 18:25
 22/34 A kérdező kommentje:
Ez egy anonym oldal ahol bárki bármit írhat, lehet 100 személyiségem, torzíthatok a történeteken, lehet az is csak vitatkozni akarok, hogy pontot gyűjtsek. Kitettem egy szimpla kérdést, hogy mennyi a kib@szott büntetés ami mindegy milyen okból de érdekel. 30-ból egy ember tudja a választ. A gyirshajtást bezzeg mind tudjátok.
2023. aug. 4. 18:27
 23/34 A kérdező kommentje:
Na a kérdésre kaptam választ, többet nem kérek. Köszönöm szépen mindenkinek. Csősztök. Jpgsit majd holnap leadom hisz a gyakorin is megmondták, ha itt ezt mondják én leadom. Itt van az összes boldog sikeres ember (ja nem)
2023. aug. 4. 18:28
 24/34 anonim ***** válasza:
81%
Nem büntet meg semennyire, pláne ha ott ugrándoznak a vadak az út szélén. Nem kötelező mindig a megengedett legnagyobb sebességgel haladni. Ha nyilvánvalóan azért mész lassan hogy másokat feltarts az más téma, de azt elég nehéz bizonyítani. Például utánfutóval vagy teherautóval is csak 70-el mehetnél maximum. Hozzátenném, hogy egy 50-el haladó autót sokkal könnyebb megelőzni mint egy 70-80-al haladót. Ha nincs hatalmas szembeforgalom, akkor nem tartasz fel senkit.
2023. aug. 4. 21:55
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
#20 Szerintem ha egy 50-el haladó jármű az országúton számodra akkora veszélyforrás, akkor alkalmatlan vagy a vezetésre. Mit csinálsz ha egy biciklist, kismotorost vagy traktort érsz utol? Belerohansz?
2023. aug. 5. 00:09
 26/34 anonim ***** válasza:
Nagyobb bünti lesz szerintem mikor egy kamion megtol hátulról.
2023. aug. 5. 03:28
 27/34 anonim ***** válasza:
34%

#25 Nem az 50 számít. Az a baj, hogy az emberek még mindig nem értik, hogy a sebesség tekintetében mi a veszélyes. Nézd meg, kérdező is csak annyit tud idenyögni, hogy "A gyirshajtást bezzeg mind tudjátok", mert van ez az idióta elképzelés, hogy kizárólag a gyorshajtás a veszélyes, maga a nagy sebesség. De ez f*szság. 200 is lehet biztonságos. 300 is lehet biztonságos. És 50 is lehet veszélyes.

A veszélyt soha nem a sebesség okozza, hanem a sebességkülönbség. Az autópályán 200-zal közlekedők esetében nem a 200 km/h a veszélyes, hanem a sebességkülönbség, ami közte és a szabályosan közlekedő között van. Mindig a sebességkülönbség a veszélyes és ez totálisan független a sebességtől. 50-nel menni 90-es táblánál épp ugyanolyan veszélyes, mint 170-nel menni a 130-as táblánál. Aki ezt nem látja be, az örökké veszélyt fog jelenteni a többi közlekedőre, mert itt van rá az ékes példa, hogy úgy okoz veszélyt, hogy fel sem tűnik neki, mert túl buta hozzá.

2023. aug. 5. 06:53
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen butaság, amit a 27-es ír, csak köze sincs ehhez a konkrét esethez. Ha ugrándoznak ki az őzikék az útra, normális esetben ezt minden sofőrnek érzékelnie kellene, és megfelelő körültekintéssel kellene haladniuk. Ebben az esetben a semmiből kiugró vadra is fel lennének készülve, akkor az 50-nel haladó jármű miért lenne veszélyes?

Kérdező, ha tényleg sok a vad azon az úton, akkor pontosan az a szabályszerű, hogy alacsonyabb sebességgel közlekedsz, mint a megengedett, tehát nem büntetne meg a rendőr. A gyorsabban haladókat meg egyszerűen el lehet engedni, és máris nem akadályozol senkit.

2023. aug. 6. 10:46
 29/34 anonim ***** válasza:
52%
#28 Az sem hülyeség amit te írsz, csak túl naivnak tartom, hogy szóról szóra elhiszed, amit a kérdező ír, mert akkora hatalmas ferdítés van benne, mint ide Kuvait. Ebben az országban nincsen annyi vadállat, hogy a vadveszély indokolttá tegye az 50-nel való haladást. Van vadveszély, persze. Az én napi utamon is szinte szó szerint tudom állítani, hogy naponta látok "új" elgázolt vad tetemet. Na de hányan mennek ott keresztül egy nap alatt? Ezrek. Sokezer autós egy nap alatt elüt 1-2 vadat egy 25 kilométeres szakaszon, az minden, csak nem ok az 50km/h-ra.
2023. aug. 6. 11:52
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Elismerem, tényleg naivan állok hozzá a gyakoris kérdésekhez. Azzal is egyetértek, hogy pusztán a vadveszély nem ok az ötvennel haladásra. De szerintem tényleg vannak olyan útviszonyok, ahol indokolt lehet a lassúbb haladás, pl. a vadak mellett beláthatatlan kanyarok, szűk töltésen átvezető út, és ilyen a sötétség is. Én ilyen utakon 60-as táblákat szoktam látni, azt nagyjából reálisnak találom. A lényeg, hogy a kérdés nem arra vonatkozott, hogy én egyetértek-e az 50-nel haladással, mert amúgy nem. Én lehet, hogy 70-et éreznék biztonságosnak, lehet még annál is többet. Viszont egyikünket sem büntetne meg a rendőr, mert nem szándékosan zavarjuk a közlekedést, és nincs az úton legkisebb kötelező sebesség.
2023. aug. 6. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!