Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mennyire büntet majd meg a...

Mennyire büntet majd meg a rendőr, ha mostantól 50 km/h-val fogok menni lakott területen kívül?

Figyelt kérdés
Most nem érdekelnek azok a kommentek, hogy adjam vissza a jogsim ha csak ennyivel merek menni. Legyünk tárgyilagosok.
2023. aug. 4. 11:51
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
83%

Amúgy meg kib*szott szomorú, hogy egyeseket csak a büntetés érdekel, nem pedig az, hogy amit csinálnak, az ön- és közveszélyes.

Add vissza a jogsid.

2023. aug. 4. 12:54
 12/34 A kérdező kommentje:
9-es ezt nem te döntöd el. Teljesen feleslegesen írkáljátok ezt le minden kérdéshez, csak max megbántjátok azt aki kérdést tesz fel, de a jogsiját senki nem fogja visszaadni. És ami azt illeti nem is érzem indokoltnak. Merek én menni gyorsabban, mertem is menni, csak a bankszámlaszámomra merek egyre kevésbé nézni.
2023. aug. 4. 12:54
 13/34 A kérdező kommentje:
Mi ebben az ön, és közveszélyes? 5 éve vezetek minden egyes nap, normálisan közlekedem, és soha nem volt még bakesetem (egy koccanás amit nem én okoztam, hanem nekem). Aza szomorú, hogy nem ad senki nornális választ csak köpköditek, hogy ki adja vissza a jogsit mintha ezért bárki visszaadná. Nem érdekel
2023. aug. 4. 12:57
 14/34 Alex Fly ***** válasza:
100%
Harmincas táblánál 39000 forintra...
2023. aug. 4. 13:11
 15/34 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen esetben megvan az ok, hogy miért nem mész gyorsabban, szóval nem meríti ki az indokolatlanul lassan haladás és valószínűleg a forgalom feltartása fogalmát sem, szóval nem büntethető. Teljesen jogos amúgy, én is mentem olyan szakaszokon éjszaka, hogy 50-nél többel egyszerűen nem biztonságos. Aki szerint ezért le kéne adni a jogsit, az hülye, de mindenki úgy töri össze a kocsiját, ahogy szeretné.
2023. aug. 4. 13:26
 16/34 A kérdező kommentje:
De látod utolsó, hogy kiforgatják egyből amit az ember mond. Itt nem lehet kérdezni semmit, holott az oldal célja megvitatni a kérdéseket. Ha egy témában valaki kérdést ír ki, akkor egyből az van, hogy a válaszadók a kérdést kiíró tudását vitatják meg a kérdés helyett. Úgy érzem, hogy annyi baleset elkerülésben segítettem már, hogy jogom van vezetni nekem is. Nekem létfontosságú a kocsi mert a beteg hozzátartozóimat kell fuvaroznom, tudom ez nem volt kérdés. Amúgy hajnal 4-kor nem hiszem, hogy bárkit akadályoznék, de vannak olyan emberek akik imádnak feljelentkegtni másokat, ezért kérdeztem meg mennyire kell számítani. Pláne a mai világban amikor mindenki kamerázza az előtte haladót. Nem vagyok közveszélyes 😪 még 90-100-al haladva is segítem azt, aki előzni akar. A vadak pedig mostmár tényleg igen sok kárt okoznak. Nem vagyok vele egyedül mert azok akik akkor járnak, és oda dolgozni ahova én szintén rendszeresen ütköznek. Pedig valaki idősebb nálam, és sokkal régebbóta is vezet. És az állatot is sajnálom amúgy. Most fogok venni vadriasztót, ha már csak a felét megvédi a csattanástól az is jó.
2023. aug. 4. 13:42
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

"De látod utolsó, hogy kiforgatják egyből amit az ember mond."

Nem volt kiforgatva semmi, te fejezted ki magad félreérthetően. A harmadik válaszodban sikerült nagy nehezen kibökni, hogy a vadveszély miatt mész lassan. Márpedig ez igen fontos körülmény.

2023. aug. 4. 13:49
 18/34 Szolovjov ***** válasza:
100%
Mondjuk a vadakkal kapcsolatban igazad van. Én tegnap mentem ki motorozni de túl későn mert rámsötétedett. Vagy 6 őz ugrott át az úton. Motorral főleg veszélyesek a vadak, kb 60-nal mentem.
2023. aug. 4. 14:36
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ha túl közel ugrik ki a vad egy erdős részen,akkor még 50-el se tudsz megállni.
2023. aug. 4. 16:54
 20/34 anonim ***** válasza:
19%

Engem az zavar ebben a témában, hogy a kérdező a jogi oldalát kérdezte a dolognak, a jogi következményeket, én pedig a jogi oldalát néztem a dolgoknak és le vagyok érte ugatva, meg pontozva, ellenben mások NEM a jogi oldalról megközelítve válaszolnak és ők vannak elkönyvelve segítőkésznek, szimplán azért, mert ők mondják azt, amit a kérdező hallani akar. Pedig annak köze sincs a kérdéshez.

Szeretném leszögezni, hogy a józan észre hallgatva megértem a problémát és egyetértek azzal, hogy indokolt a lassabban haladás. De! Ti meg értsétek meg, hogy a KRESZ nem mindig van köszönőviszonyban a józan ésszel (sajnos). És ez egy tökéletes példa. Józan észre hallgatva teljesen érthető, hogy lassabban mész, azonban a KRESZ szerint a vadveszély nem indok a lassú haladásra, még akkor sem, ha kint van a vadveszélyre figyelmeztető tábla. Mert az vadveszélyre FIGYELMEZTETŐ tábla, felhívja rá a figyelmedet, hogy előfordulhat, de ugyebár oldalára állított háromszögről van szó, utasítást nem ad. Így pedig az igazság az, hogy a lassú haladás szabálytalan és a forgalom akadályozása miatt szabálytalan, büntethető. Ráadásul ha balesetet okozol, azt rajtad verik le, hatszámjegyű pénzbüntetés, ugrik a jogsi, sőt, súlyos sérülés okozása esetén még büntetőeljárás is indítható. Ezek tények. Lehet nem tetszik, lehet lepontozni, de ezek tények. Ez a válasz a kérdésedre, mert kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig téged a büntetés (azaz a jogi oldal) érdekel. Hát tessék, itt van.

Ha azt akarod, hogy a jog és a józan ész közelebb kerüljön egymáshoz, akkor tegyél bejelentést/panaszt az illetékes helyeken, mondd el, hogy nagyon sűrű a vadgázolás és komoly problémát jelent, vagy a vadőrök kezdjenek vele valamit, vagy tegyenek ki egy sebességkorlátozó táblát. Amíg ez nem történik meg, addig szabálytalan vagy.

De hogy a tényeken kívül személyes véleményt is mondjak, csak hogy igazi okot adjak a lepontozásra: ADD VISSZA A JOGOSÍTVÁNYT, HA FÉLSZ! A városban bármikor eléd ugorhat Mari néni, szóval vezess ott is mindig 10-zel. Bármikor elaludhat egy sofőr a volánnál és áttérhet a te sávodba, szóval vezess mindig 10-zel. Bármikor kifordulhatnak eléd, szóval vezess mindig 10-zel. Bármikor fejedre eshet egy tetőcserép, szóval igazából ki se menj az utcára még gyalog se. De otthon meg bármikor szívinfarktust kaphatsz, szóval nem is tudom mi a megoldás... feküdj az ágyban és várd a halált, amikor már majd biztonságban leszel.

A vezetés VESZÉLYES! Fogadd el! Az általad leírt probléma veszélyt jelent számodra, de semmivel sem nagyobb veszély, mint bármikor máshol, másmilyen szituációban, szóval teljesen indokolatlan a lassú haladás. Indokolatlan, cserébe viszont legalább te magad válsz a veszéllyé. Ezt vagy képtelen megérteni.

2023. aug. 4. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!