Mennyire büntet majd meg a rendőr, ha mostantól 50 km/h-val fogok menni lakott területen kívül?
Amúgy meg kib*szott szomorú, hogy egyeseket csak a büntetés érdekel, nem pedig az, hogy amit csinálnak, az ön- és közveszélyes.
Add vissza a jogsid.
"De látod utolsó, hogy kiforgatják egyből amit az ember mond."
Nem volt kiforgatva semmi, te fejezted ki magad félreérthetően. A harmadik válaszodban sikerült nagy nehezen kibökni, hogy a vadveszély miatt mész lassan. Márpedig ez igen fontos körülmény.
Engem az zavar ebben a témában, hogy a kérdező a jogi oldalát kérdezte a dolognak, a jogi következményeket, én pedig a jogi oldalát néztem a dolgoknak és le vagyok érte ugatva, meg pontozva, ellenben mások NEM a jogi oldalról megközelítve válaszolnak és ők vannak elkönyvelve segítőkésznek, szimplán azért, mert ők mondják azt, amit a kérdező hallani akar. Pedig annak köze sincs a kérdéshez.
Szeretném leszögezni, hogy a józan észre hallgatva megértem a problémát és egyetértek azzal, hogy indokolt a lassabban haladás. De! Ti meg értsétek meg, hogy a KRESZ nem mindig van köszönőviszonyban a józan ésszel (sajnos). És ez egy tökéletes példa. Józan észre hallgatva teljesen érthető, hogy lassabban mész, azonban a KRESZ szerint a vadveszély nem indok a lassú haladásra, még akkor sem, ha kint van a vadveszélyre figyelmeztető tábla. Mert az vadveszélyre FIGYELMEZTETŐ tábla, felhívja rá a figyelmedet, hogy előfordulhat, de ugyebár oldalára állított háromszögről van szó, utasítást nem ad. Így pedig az igazság az, hogy a lassú haladás szabálytalan és a forgalom akadályozása miatt szabálytalan, büntethető. Ráadásul ha balesetet okozol, azt rajtad verik le, hatszámjegyű pénzbüntetés, ugrik a jogsi, sőt, súlyos sérülés okozása esetén még büntetőeljárás is indítható. Ezek tények. Lehet nem tetszik, lehet lepontozni, de ezek tények. Ez a válasz a kérdésedre, mert kötöd az ebet a karóhoz, hogy márpedig téged a büntetés (azaz a jogi oldal) érdekel. Hát tessék, itt van.
Ha azt akarod, hogy a jog és a józan ész közelebb kerüljön egymáshoz, akkor tegyél bejelentést/panaszt az illetékes helyeken, mondd el, hogy nagyon sűrű a vadgázolás és komoly problémát jelent, vagy a vadőrök kezdjenek vele valamit, vagy tegyenek ki egy sebességkorlátozó táblát. Amíg ez nem történik meg, addig szabálytalan vagy.
De hogy a tényeken kívül személyes véleményt is mondjak, csak hogy igazi okot adjak a lepontozásra: ADD VISSZA A JOGOSÍTVÁNYT, HA FÉLSZ! A városban bármikor eléd ugorhat Mari néni, szóval vezess ott is mindig 10-zel. Bármikor elaludhat egy sofőr a volánnál és áttérhet a te sávodba, szóval vezess mindig 10-zel. Bármikor kifordulhatnak eléd, szóval vezess mindig 10-zel. Bármikor fejedre eshet egy tetőcserép, szóval igazából ki se menj az utcára még gyalog se. De otthon meg bármikor szívinfarktust kaphatsz, szóval nem is tudom mi a megoldás... feküdj az ágyban és várd a halált, amikor már majd biztonságban leszel.
A vezetés VESZÉLYES! Fogadd el! Az általad leírt probléma veszélyt jelent számodra, de semmivel sem nagyobb veszély, mint bármikor máshol, másmilyen szituációban, szóval teljesen indokolatlan a lassú haladás. Indokolatlan, cserébe viszont legalább te magad válsz a veszéllyé. Ezt vagy képtelen megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!