Autóúton miért olyan tempóval közlekedik a többség mintha autópályán lenne?
Miért probléma ez neked?
Ha lehet menni, jók az útviszonyok sima országúton is szoktam 120-al menni. Nincs ebben semmi különleges.
#2 a kérdező nem a 110-re gondolt, mivel autóúton hivatalosan annyi a megengedett maximális sebesség.
Autópályatempóról volt szó, ami kb 130.
Pont az ellenkezőjét látom.
A sebességhatár közelében sem járnak.
50-es táblánál megy óra szerint 40-nel, ami 34-nek felel meg.
A település tábla után gyorsít fel csak egy kicsit.
Autó úton a 90 közelében sem jár, pedig ahol tábla nem jelzi ott 110 a megengedett.
Nevetséges a hazai közlekedési morál.
Én azt látom a balesetek nagyrésze nem a gyorshajtás miatt van, hanem mert életkortól függetlenül életképtelenek az emberek.
Nem való jogosítvány mindenkinek. Ezt el kell fogadni. Járom az országot és megdöbbentem látom mennyien vannak, akik a világukról nem tudnak.
Szabálytalankodnak, hibáznak és még nekik áll feljebb.
Az alapvetően szabályokkal sincsenek tisztában. A jogosítvány szerzés is egy vicc kategória!
Betanult útvonalon mindenki tud teljesíteni.
A #6os jól írja
A felsorolt autoutak nevetsegesek mivel alig van rajta forgalom és simán pályának is meg lehetett volna építeni úgyhogy simán elbirja a nagyobb sebességet
Ráadásul pont múltkor az m25ön láttam hogy 110zel ment emberünk kezében a telefonon írogatott.
Ennyit erről és rosszak a sebességhatárok.
Mert csak 131-től küldenek közigazgatási bírságot. Másrészt pedig ezeken az autóutakon éppúgy biztonságos a 130-as tempó, mint autópályán, a leállósáv hiánya nem változtat ezen, hiszen nem ott közlekedünk. Ha pedig áll valaki (a burkolt leállósáv hiánya miatt) félig a külsőben, az ilyen kisebb forgalmú utakon biztonságosan ki lehet kerülni.
Az M44-es például többnyire olyan üres, hogy 180-as tempóval is kb. 20 autót előzöl meg 60 kilométeren, amit az M1-esen 130-as tempóval is megteszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!