Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tesztek kisebb vad gázolás...

Mit tesztek kisebb vad gázolás esetén?

Figyelt kérdés
Megálltok ott helyszínen? Lehúzzátok a vadat az útról? 90-es szakaszon, hajnalban erdős úton is megálltok?
2023. júl. 28. 21:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Hát már csak azért megállnék, hogy megnézzem, mi fosódott szét a kocsin, és tudok-e továbbmenni anélkül, hogy megfőzzem a motort, vagy szétkoptassam a gumit a csálé kerékkel...

A vadhoz nem nyúlnék, mert nem biztos, hogy elpusztult.

2023. júl. 28. 22:15
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Életemben egyszer ütöttem el egy nyulat. Meg sem álltam, mentem tovább.
2023. júl. 28. 22:20
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
Tesóm hajnalban egy kis őzikét ütött el. Hallatszott hogy az autó oldalának kuppant, de mivel késésben voltunk így nem állt meg. Menet haza felé, ott volt az őzike, haza vitte...
2023. júl. 28. 22:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Én őszinte leszek csak biztonságos helyen merek megállni ilyen helyzetben, hál Istennek egyszer volt csak ilyen, a következő falu 3 percnyire volt, ott nyugodtan megálltam megnézni a dolgokat. Viszont nem tudom mennyire helyes ott hagyni az úton a vadat, mi van, ha a következő autós miattam szenved balesetet?
2023. júl. 28. 22:38
 5/15 anonim ***** válasza:
10%
Aki nem veszi észre az úton fekvő vadat, az meg is érdemli
2023. júl. 28. 22:45
 6/15 anonim ***** válasza:
90%

Azonnal megállnek, felmérném a kárt. Ha nincs személyi sérülés, akkor a hatóságoknak nem szólnék, mert a vadászlobbi még velem fizettetné ki az állatukat.

A tetem megy az árokba és távozok a helyszínről, mintha ott sem lettem volna.

2023. júl. 28. 22:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Volt kisebb vadgázolásom, egy őz, de már sikerült annyira lelassulnom, hogy csak egy nagyobbat löktem rajta. Kár rendszámtábla keret, hűtőmaszk hajlott be, meg a lökhárító csúszott kicsit oldalra, meg a jobb fényszóróban tört el valami pöcök amin a magasságállítás billent. Megálltam, felmértem a kárt, de szerencsére tudtam folytatni az utat, mert ott volt a család is. Az őz meg eltűnt a vetésben, vélhetően nem lett baja, vagy csak később pusztult el.
2023. júl. 28. 23:22
 8/15 anonim ***** válasza:
97%

Kihúzod az árokba és ha tudsz, mész tovább.

Hivatalosan meg rendőrt kell hívod.

2023. júl. 29. 05:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Pár hónapja ütöttem el nagyon ez őzet, az autó fél oldala lebomlott, autó árokba, én meg az úton fekvő őzet félrehúztam, és ott simogattam, nyugtatgattam, mert megsérült. Hívtam a 112-őt, rendőrök majd jönnek...a csajszi aranyos volt, mondta, hogy ő is nagy állatbolond, sajnálja nagyon.

Közben pár vén f.sz megállt, és nagyon néztek, gondolták kéne nekik az őz. Az, hogy segítsenek....azt nem.

Egy csaj állt meg, ő rendes volt, meg egy fiatal srác.

Vén kripliket az árokba tudtam volna rúgni.

Aztán felállt az őz, és beszaladt a rekettyésbe. Remélem szegényke túlélte.

2023. júl. 29. 06:38
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mivel autópálya belső sávjában történt az eset, leesett a rendszámtábla és elsőre komoly, a hűtőt ért kárnak tűnt, rendőrt kellett hívjunk. Ott és akkor egyértelműnek tűnt, hogy az autópálya kezelője fog majd kártérítést fizetni, persze később kiderült , hogy ez nem így van . (De azért a vadásztársaság legalább nem szemétkedett, igaz nem is egy csodaszarvas volt az áldozat , hanem egy őzsuta.)

Mindenesetre én mindenképp megállnék és lehúznám a vadat az útról, hacsak nem lennék életveszélyben a forgalom miatt. De minimum egy háromszöget kitennék, aki értelmes, az azért legalább a gázt elveszi.

2023. júl. 29. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!