Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Budapesten a biciklisek és a...

Budapesten a biciklisek és a rolleresek miért a járdát használják a kerékpársáv helyett?

Figyelt kérdés

Ferenc körúton amíg végig mentem 6 biciklis jött mögöttem a járdán, - természetesen hajtottak mint a meszes - a kerékpár sávban viszont csak 3.

Bár ha ott mennek se jobb a helyzet, mert pl piros lámpánál ritka, mint a fehér holló, ha valamelyik megáll. Inkább “bele hajt” a gyalogosokkal teli, éppen zöld zebrába.

Külföldi turisták a rollerrel ugyanez.

2023. júl. 20. 20:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

8: Angliában 14 év alatt tilos elektromos biciklizni vagy rollerezni és szinte minden nap látok 10-11 év körülieket ilyenekkel mégpedig olyan elektromos biciklivel is ami még csak nem is legális mert erősebb mint 250 watt meg tekerés nélkül is megy.

A szabályok semmit sem érnek ha nincsenek betarttatva. ÉS AZ AUTÓSOK MIÉRT NEM TARTJÁK BE A A RÁJUK VONATKOZÓ SZABÁLYOKAT?

MIT KERES EGY MERCÉDESZ AZ ÁRPÁD HÍDI LEVÁLASZTOTT BICIKLIÚTOB HE????

2023. júl. 21. 09:18
 12/23 anonim ***** válasza:
66%

7:

Attól hogy valaki biciklizik, nem biztos, hogy nem tud vezetni.

Én SOKKAL többet vezetek mint biciklizek. Elég kiakasztó mikor éppen biciklire ülök elmegy mellettem egy gázfröcsögő seggfej 15 centire, mert ő siet, hogy a következő lámpánál 5 másodperccel előbb állhasson meg a kocsisor mögött, majd ha lebaszom, hogy "na most sokkal előrébb vagy", akkor beszól, hogy vegyek kocsit

Van kocsim, és kb 10x annyit időt vezetem mint amennyit biciklizni szoktam.

2023. júl. 21. 09:23
 13/23 anonim ***** válasza:
Nyugati és Okogon között amíg megyek dettó azt tapasztalom, hogy gyalogosok között szlalonoznak a biciklisek. Múltkor egy gyalogost gyalogosként próbáltam leelőzni, ahogy kerültem ki, szemben találtam magam egy biciklissel a járdán, kicsin múlt, hogy egymásba menjünk. Még ő morgott nekem.
márc. 4. 17:18
 14/23 anonim ***** válasza:
#13 Egy fürge karmozdulat lekapni a bicikliről az ilyen gyökeret. Ha még azután is morog, verd pofán. Megérdemli.
márc. 4. 17:43
 15/23 anonim ***** válasza:

Ez nem csak Magyarországra vonatkozik az isten vele még meg ezeket a "mert ebben a Zországban" szöveget.

Városi kutyasétáltatók, miért a bicikli úton húzzátok át a pórázt ha véletlenül éppen használták olyat? Tini fiúk-lányok, miért bedugott füllel hülyezenét hallgatva tébláboltok a bicikli úton vagy éppen a villamos síneken?

Gyalogosként bicikliúton sétálva ha a biciklis csenget, mi a bántanak fordultok először ku.rva lassan hátra majd ku.rva lassan valamerre talán lehajoltok, miért nem csak egyszerűen lehúzódtok egyik oldalra oszt kész?

Amikor pedig autót vezettek, mész olyan nehéz megérteni, hogy a piros karikás szám mi a faxot jelent?

Nincsen gyalogos, biciklis, autós meg motoros. Egy személy bármelyik lehet. Én ezek közül csak motorozni nem szoktam. Talán majd 65 után ;)

márc. 4. 17:44
 16/23 anonim ***** válasza:

14: egy fürge mozdulattal a úton kihaénnem stílusú söfört S meg lehet tanítani kesztyűben dudálni, ha pl éppen van nálad egy valami fém szerszám a kezedben.

Képzeld csak el amikor jön a gyökér mert "ő jó söfőr" 110-el ahol 50 a megengedett, te meg éppen kilós köveket vagy fémeket dobálsz a túloldalra, mert ha a kocsik normálisan jönnek, akkor a "labdáid" átérnek a túloldalra vagy leesnek a földre mielőtt kocsi odaér.

De ha túl gyorsan jött.... Akkor totálkár és nem biztos, hogy

1. Egyáltalán tudni fogja ki voltál, mire észbekap te sehol sem vagy.

2. Fel mer jelenteni? Amikor 120%os sebességtúllépéssel jött...

2.

márc. 4. 17:50
 17/23 anonim ***** válasza:
38%

Ha pedig egy biciklisbe kötsz bele soha ne feledd:

Never underestimate an old man on a bicycle!

Soha ne becsülj alá egy öregembert a biciklin.

Más, mivel a bicikli gyorsan jön a gyalogoshoz képest, a gyors kézmozdulattal lehet gyorsan kerülsz a baleseti sebészeti osztályra is ugyanis a biciklis sebessége mozgási energiával társul, ami négyzetesen növekszik a sebességgel (igen, ugyanaz az okai annak, hogy mindez probléma az autós gyorshajtás)

márc. 4. 17:55
 18/23 anonim ***** válasza:
15, a kérdés most arról szól, hogy a biciklisek miért nem a biciklisávban mennek. Erre felesleges úgy reagálni, hogy a kutyások meg a gyalogosok amúgy mit csinálnak rosszul. Ha XY póráz nélkül sétáltatta egyszer a kutyáját akkor neked szabad az emberek között úgy hajtanod a biciklivel, mintha üldöznének? Ha teszem azt, ha biciklisáv helyett száguldasz ezerrel a járdán és beleszaladsz egy kislányba, akkor azt mondod az anyukájának, hogy "na és mi van azzal a sok buta kutyással, akik a kakát sem szedik össze meg a pórázt sem ismerik... Azokat ki bünteti meg????", mire az anyuka vállon vegeret, hogy igazad van, aztán tovább hajtasz boldogan vagy ezt hogy képzelted el? :)
márc. 4. 18:05
 19/23 anonim ***** válasza:
26%
Én konkrétan bicikliúton ütöttem el biciklivel egy kölköt aki kirohant elém így nem lehetett számítani rá mivel amikor láthattam akkor már 40 centire volt én meg mentem vagy 35-tel lejtőn
márc. 4. 19:16
 20/23 anonim ***** válasza:
19, de nem ez a kérdés.
márc. 4. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!