Mennyire visel meg lelkileg ha benézel valamit?
Alapvetően azt hiszem, az az egészséges ha nem emészted magad miatta, de tanulsz az esetből.
Azonban az, hogy a saját figyelmetlenségedet a szőnyeg alá söpröd és kifogásokat keresel az nagyon nem szerencsés.
Klíma volt a hibás, persze, nem te. Hol volt az a lámpa, hogy még gyorsulnod kellett odáig? 15 méterrel a rajt után? Vagy 50-ről még odaléptél, hogy 70-80-nal majd átcsúszol a városi 50 helyett? Nem a klímára kell fogni, te hibáztál.
Ezt kell megérteni, feldolgozni és kezelni.
Ha zöld volt előttem, akkor nem fogok vészfékezni, mert sárgára váltott. Láttam ilyet a Szentendrei úton: egy nő vészfékezett, hátulról belerongyoltak, köuben mellette ketten még elmentek.
Egy eset azonban néha eszembe jut:
Az egyenesen menő lámpát takarta egy teherautó. Elnéztem, és a kanyarodó zöld miatt átmentem a kereszteződésen. Éppen csak megúsztam a megindulú keresztforgalmat.
"A lámpa a kereszteződés túloldalán volt, én előtte nemsokkal kapcsoltam be a klímát, és mire a közepére értem már sárga volt, de végül már az autóm vége piroson ért át."
Én ezt egyre kevésbé értem.
A lámpa a kereszteződés mögött van, az lehet, de a vonal, amire vonatkozik a kereszteződés előtt kell hogy legyen. Ha a kereszteződés közepén jársz mikor sárgára vált a lámpa, az teljesen normális, hiszen a vonalon - a kereszteződés előtti vonalon! - már rég átértél.
Ennyire nem ismered a kreszt?
Van egyáltalán jogosítványod?
időről időre előkerül az az egetverő baromság, hogy a bekapcsolt klíma miatt nem gyorsult a szarja, belecsúszott a sárgába(is)...
Illene végre megtanulni, hogy a világon sehol nem adnak forgalombahelyezési engedélyt olyan gyártásra érett autóra, amelynek a klímája lefogja a motor erejét...
Még a hatszáz köbcentis autók klímája sem érezhető, mert a klíma max 600 Wattot igényel...ez már több is, mint a háztartási hűtők általában...jól is néznénk ki, ha az érdi emelkedőn klíma nélkül kellene felmenni, mert a motor olyan harmatos..
Nem adnak engedélyt bármilyen apró hibára sem...pláne ilyen marhaságra.
Amúgy a sárga jelzés még nem a kivégző osztag sorfala.
En ezert nem indulok piros-sarganal.
Allando tema felenk, hogy piros-sarga van nekem, de keresztiranyban meg jon egy auto, tehat ha lenduletbol rarajtolnek, pont telibe kapnam.
Azt tudni kell, egy idopillanatban valt a lampa piros-sargara, keresztiranyban meg pirosra.
Ha neked piros-sargad van, es auto jon keresztben, az szintiszta piroson ment at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!