Kuplung nélkül váltottam, lehet baj belőle?
Figyelt kérdés
Véletlen volt, hátramenetbe kapcsoltam kuplung nélkül. Reccsenő hangot hallottam, majd gyorsan vissza üresbe. Nem vetgem észre semmit. Honnan tudom, hogy baj van? Nagyon szégyellem magam. Köszönöm szépen a segítséget előre is2023. júl. 7. 18:32
2/9 anonim válasza:
Nem váltottál csak akartál....
Ha bement volna akkor ugrott volna hátra egyet az autó.
Amúgy meg semmi baja nem lesz tőle.
Szerencsére a váltó alaktrészeit még nem érte el annyira a downsizing mint sok mást, így még elég kemény anyagból vannak. az ég adta világon semmi baja nem lesz ennyitől.
3/9 anonim válasza:
Nyugi, nem te vagy az első, akivel ez előfordult. Gyerekként hányszor hallottam azt a reccsenést, mikor apa vagy anya figyelmetlen volt... Mondjuk évi 1-2 biztos volt. Egyik autónak se volt váltógondja.
4/9 anonim válasza:
Lehet, de ha eddig nem lett baj, akkor valószínűleg már nem is lesz.
5/9 anonim válasza:
Ha nem lett baja utána akkor még jó, de valószínűleg kicsit károsodtak a fogaskerekek, majd később meglátszik mennyire lesz érzékeny a váltó.
6/9 anonim válasza:
Semennyire sem károsodtak a fogaskerekek.
Brutál anyagból vannak, fúrni meg esztergálni alig lehet őket....
Vagyis lehet, csak mire végzel megeszik pár kést reggelire a cucc 😀
7/9 anonim válasza:
Ha kuplung nélkül váltottál, váltasz majd így máskor is és akkor reccs.
8/9 A kérdező kommentje:
Dehogy váltok, 4 éve vezetek rendszeresen minden nap, balesetmentesen. nem tudom hogy hoztam ezt össze.... Ha mégegyszer előfordulna nagyon kiakadnék magamon, szóval nem fog. Kajak azon agyalok, hogy mégis hogyan?🥺
2023. júl. 9. 06:38
9/9 anonim válasza:
A szinkronváltó valamennyire tolerálja az efféle félreváltásokat de a bronz szinkrongyűrűknek is véges a türelmük. Öntsél egy kis molybden adalékot a váltó olajba ha sűrűn recsegteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!