Nyáron-téli gumival,mire figyeljek?
A forró aszfalt nyírja mint a k*rvaisten, de a túlzott kopáson kívül semmi.
Inkább esőben kell vigyázni, mert a téli gumi barázdáinak kialakítása szöges ellentéte annak, amire esőben szükség van (amit ugye a nyári gumi reprezentál), így nagyobb a felúszás veszélye.
Hacsak nem nagyon kopott, akkor jobban jársz a nyárival.
Egyébként óvatosabban vezess és ezzel a használattal a kövi autóra mehet majd egy 4évszakos.
"Inkább esőben kell vigyázni, mert a téli gumi barázdáinak kialakítása szöges ellentéte annak, amire esőben szükség van (amit ugye a nyári gumi reprezentál), így nagyobb a felúszás veszélye."
Ekkora baromsagot regen olvastam!
Ennek zuhogo esoben nincs parja, pont ugy van kialakitva, hogy kiszoritsa a vizet!
AZt hogy a meleg aszfalttól lenne baja bármi, ez csak egy hallomásból eredő süket szöveg, olyantól aki nagyon okosnak akar látszani.
Nyugodtan használhatod.
Ez a nyári és téli gumi mizéria csak egy nagy lózung, kellene a bevétel a gumi lobbinak.
Gumi meg gumi közt nagy különbség van.
Vagy 10 éve fent hagytam nyárra a téli gumit, mert már csak 4,5 mm volt, a nyári meg épp tönkrement előző nyáron. Kb. heti 100 km-t mentem vele, főleg lakott területen kívül, vagyis nem sokat, és őszre lement 2-2,5 mm-re.
Tavaly nyárra szintén fent hagytam egy pár 10 éves 4,5 mm-es télit. Hajtott keréken, heti 150 km-rel egy fél mm-t se kopott. Ez is, meg a régi is noname gumik voltak.
A nyári használat veszélyei is ugyanígy gumifüggők.
Van, amelyik nyáron se lágyul ki túlságosan, de van, amelyik olyan lesz 60 fokos aszfalton, mint a kocsonya. Ebből adódóan, a mintái nem kapaszkodnak kellően, mert egyszerűen elhajlanak, ahogy oldalirányú erőhatás éri őket. Ha pont ilyened van, akkor kanyarban könnyebben sodródsz ki. Erős fékezésnél ugyanezért könnyebben megcsúszol. (Városi forgalomban ez a nagyobb veszély, mikor valami barom miatt bele kell taposni a fékbe.) Mint írtam, én is használtam már télit nyáron, de tudatosan óvatosabban mentem, mikor hőség volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!