Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kamionoknak nem kötelező a...

Kamionoknak nem kötelező a téli gumi használata olyan környékbeli országokban ahol egyébként személyautónak kötelező?

Figyelt kérdés

2023. jan. 31. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme. A teherautókra való gumik mások. Ott a négyévszakos a kvázi standard.
2023. jan. 31. 17:32
 2/7 anonim ***** válasza:
59%
Nincs téli/nyári gumi kamionra.
2023. jan. 31. 18:29
 3/7 anonim ***** válasza:

van RENDES téli gumi kamionokra, csak itt európában a svájciakon kívül nem fogsz látni egy kamionon se, max azok az olasz/osztrák kamionok amik a hegyekbe járnak fel. Ez a szar 4 évszakos bóvli vacak van minden kamionon, ami egy lóphaszt nem ér, kb mintha nyárival mennél, 1 milis havon is képes elakadni. És akkor ilyenekkel indulnak fel Norvégiába és csodálkoznak hogy az első árokba beborulnak :D Plusz extrémebb terepen állandóan láncolni kell a kerekeket hogy fel tudj menni az emelkedőkön, akik meg téli gumival járnak lánc nélkül röhögve felmennek, ekkora különbséget jelent, meg azért ezek a hóláncok is megérnek egy misét mert annyit érnek mint halottnak a csók, a rendes hóláncok tüskések amivel még a jégen is lehet menni.

Rövid válasz: de kötelező, de beérik a rendőrök annyival hogy legyen rajta egy hópehely mintha vagy M+S jelzés és helószia, az hogy egy rakat szar már senkit se érdekel :D

2023. febr. 3. 10:45
 4/7 anonim válasza:
25%

Senki nem gyárt téli gumit kamionokra. Tehát nincs is ilyen.

M+S-t használják északon és néha annak a szöges változatát.

2023. febr. 8. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:
#4 te jo hulye vagy ember… en kamionoztam norvegiaban, es kepzeld el te retardalt, letezik ekte teli gumi :000000 minek okoskodsz ha ekkora boszme hulye barom vagy, ugy megis?
2023. febr. 11. 06:14
 6/7 anonim válasza:

en kamionoztam norvegiaban, es kepzeld el te retardalt, letezik ekte teli gumi :000000 minek okoskodsz ha ekkora boszme hulye barom vagy, ugy megis?

hál istennek csak kamionoztál és ez múlt idő. lényeg hogy tudod mi volt alattad. nem, nem írom le mi a különbség. kérdezd meg a parkolóban. Az egyik gumigyártónál dolgozom én megkérdeztem.

2023. febr. 11. 07:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha kitette a rendőr a hólánc táblát, akkor bizony láncot kellett szerelni a nyári gumira. Lánc nélkül sehová.
szept. 4. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!