Ez vamzerkedés volt?
Megyek biciklivel, előttem autó kiáll a parkolóhelyről, egyirányú utcában megyünk. Lassan és kicsit furcsán haladt, nem egyenesen, nekiment egy parkoló autó visszapillantójának, úgy, hogy hangosan reccsenve le is tört. Mire odaértem, látom, hogy a letört darab vagy 5 métert előrerepült. Az autós visszarántott és továbbment, nem törődött vele, de a törést biztos hallania kellett, és volt is ott egy megingása, tehát látnia kellett, hogy volt kapcsolat.
Megjegyeztem a rendszámát, hazamentem, leírtam egy lapra, meg röviden a sztorit, visszamentem az autóhoz, és ráragasztottam az ablakára a papírt. Innentől tőle függ, hogy rendszám alapján történik-e valami.
Négyesnél a pont. Amúgy egy ilyen "vamzernek" köszönhettük hogy sikerült rendezni egy kárunkat, amikor egy autós elvitte parkolásnál a kocsink elejét. A "vamzer" is hagyott cetlit rendszámmal és a saját telefonszámával hála az égnek. Hiába tettünk ugyanis feljelentést, hiába volt ez egy pláza parkolójában, mire kikérték a kamerafelvételeket, már nem volt mit kiadni... Csak a szemtanú vallomása és az általa megadott rendszám volt mindössze nyom.
A lényeg, hogy jól tetted!
#5 Munkatársamnak ripityára törték a kocsi elejét egy rosszul kivitelezett kikerülési manőverrel.
Ő kocsija parkolt, a károkozó elhúzott megállás nélkül. A mögötte érkező állt meg, és mivel látta, hogy ott van a cégünk (céges autó) bejött szólni neki.
Rendőrt hívtak, rendőrök felhívták az illetőt. Közölték vele, hogy vagy most idejön kitölteni a kárbejelentőt, vagy eljárás indul ellene. 10 perc múlva ott volt és töltötte a lapot mint a kis angyal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!