Mi a helyes manuális sebességváltás kézmuzdulata? Hogy lehet ezt jól begyakorolni? ( Ha nincs gyakran autó ahol tudok tanulni)
Az a problémám, hogy már túl vagyok a 15- ik órán is és még mindig nem tudok szépen váltani. Mondja az oktatóm, hogy nyírom és hangos recseg. Pedig szeretném finoman kezelni a váltót. Mi lehet a hiba?
Tövig benyomom a kuplungot utána a mozdulatsor. Van olyan is, hogy rossz sebességre váltok át. Ritkán tudok menni gyakorolni, ezt valahogy be lehet gyakorolni?
Ma megpróbáltam úgy váltani, hogy a fordulatszámot nézem, de nagyon hamar feladtam, úgy nem lehet vezetni forgalomban. A tipikus megindul-megáll forgalomban araszolgattam, ha a fordulatszámméröt nézem, akkor a forgalmat nem tudom figyelni, pedig az a legfontosabb, különben ráfutok az elöttem lévöre.
Szóval csak azt tudom javasolni, valahol külön gyakorold elöször a helyben le-föl változatást, utána pedig egy parkolóban menet közben, amíg teljesen automatikusan tudod csinálni, odafigyelés nélkül.
22 én erre a dologra azt szoktam javasolni, hogy álló autóban, üres én próbálja meg memorizálni a motor hangját bizonyos fordulaton.
Én már vezeték vagy 10 éve simán csak a fülemmel hallgatom motor hangját.
Volt autóm amiben nem is volt fordulatszám mérő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!