Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a gyerekeim ne vitázzanak egymással a hátsó ülésen?

Figyelt kérdés

Nemrég lett meg a jogsim, muszáj beültetnem magam mögé a gyerekeket, nincs, aki itthon vigyázzon rájuk, ha én elmegyek itthonról. Azért csináltam meg a jogsit, hogy őket tudjam vinni az edzésekre, különórákra, suliba másik faluba, ahová tömegközlekedéssel időben ez nem lenne megoldható. Három gyerek van.

A legnagyobb már okos, 12 éves nagylány, ő leginkább figyel, és segít vezetés közben is. A két kisebb viszont rendszeresen nekiáll hülyeségeken vitatkozni egymással hátul.

Ez még annyira elvonja a figyelmem vezetés közben, hogy sajna ma benéztem egy sebességkorlátozást. Még számomra ismeretlen úton azt hittem, már elhagytuk a települést, de nem. Főúton voltunk, alig forgalomban, de akkor is...

Ez nagyon gáz.

Megpróbálok koncentrálni, de így irdatlanul nehéz, és szerintem a waze sem szólt, hogy gyorshajtok. Vagy csak azt sem hallottam :-(

Nem őrjöngenek, de valami hülye szóváltásuk mindig van, és hiába mondom nekik, hogy oda kell figyelnem a vezetésre, nem hagyják abba.

Ilyenkor mi a fenét tudok csinálni?

Gondoltam arra, hogy kirakom az elakadásjelzőt, és félreállok valahová. Azt hiszem, hiába beszélném meg velük a dolgot, a következő 10 percben újra lenne valami vitáznivalójuk.

Sokszor megbeszéltem már velük, hogy veszélyes még az utazás alapjáraton is, mivel nincs tapasztalatom, általában nem ismerem még az útvonalakat, nagyon kell koncentrálnom a vezetésre.

Itthon nagyon ritkán vitáznak. Úgy tűnik, csak az autóban megy a huza-vona.

Ti mit csináltok ilyenkor?

2023. jún. 30. 21:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
2023. júl. 20. 21:29
 22/24 A kérdező kommentje:

#21 LOL Végülis, ha működik, akkor nem hülyeség XD

Mostanában azt próbáltuk ki, hogy a közepső gyerek a stop táblákat számolja, a kicsi a zebrákat. Ez 10-15 percig lefoglalta őket, majdnem végig nyugi volt.

Egy másik alkalommal elveimet feladva bekapcsoltam nekik egy filmet. Eddig azzal voltak el a legjobban. A YT Kurzgezagt csatornán nagyon jó tudományos rövidfilmek vannak, azt a közepső imádja.

Holnap kipróbálom a hangoskönyvet. Asimovot szeretik itthon hallgatni, lehet, az autóban is bejön. Meglátjuk.

Alakul a dolog :-)

Valószínűleg a probléma gyökere az, hogy eddig max vonattal utaztunk, néha busszal. Ott volt egy kis szabadság érzés. Hátul az autó ennél szűkösebb, be is vannak kötve, es ez szokatlan nekik.

Csak megszokják, vagy belenőnek a helyzetbe.

2023. júl. 23. 22:53
 23/24 anonim ***** válasza:
Vidd őket külön.
2023. júl. 24. 16:21
 24/24 A kérdező kommentje:
#23 Azért viszem őket egyszerre, mert nincs aki vigyázzon rájuk. Ha külön tudnám vinni őket, akkor az egész probléma nem létezne, még a jogsit sem csináltam volna meg.
2023. júl. 24. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!