Hogyan érjem el, hogy a gyerekeim ne vitázzanak egymással a hátsó ülésen?
Nemrég lett meg a jogsim, muszáj beültetnem magam mögé a gyerekeket, nincs, aki itthon vigyázzon rájuk, ha én elmegyek itthonról. Azért csináltam meg a jogsit, hogy őket tudjam vinni az edzésekre, különórákra, suliba másik faluba, ahová tömegközlekedéssel időben ez nem lenne megoldható. Három gyerek van.
A legnagyobb már okos, 12 éves nagylány, ő leginkább figyel, és segít vezetés közben is. A két kisebb viszont rendszeresen nekiáll hülyeségeken vitatkozni egymással hátul.
Ez még annyira elvonja a figyelmem vezetés közben, hogy sajna ma benéztem egy sebességkorlátozást. Még számomra ismeretlen úton azt hittem, már elhagytuk a települést, de nem. Főúton voltunk, alig forgalomban, de akkor is...
Ez nagyon gáz.
Megpróbálok koncentrálni, de így irdatlanul nehéz, és szerintem a waze sem szólt, hogy gyorshajtok. Vagy csak azt sem hallottam :-(
Nem őrjöngenek, de valami hülye szóváltásuk mindig van, és hiába mondom nekik, hogy oda kell figyelnem a vezetésre, nem hagyják abba.
Ilyenkor mi a fenét tudok csinálni?
Gondoltam arra, hogy kirakom az elakadásjelzőt, és félreállok valahová. Azt hiszem, hiába beszélném meg velük a dolgot, a következő 10 percben újra lenne valami vitáznivalójuk.
Sokszor megbeszéltem már velük, hogy veszélyes még az utazás alapjáraton is, mivel nincs tapasztalatom, általában nem ismerem még az útvonalakat, nagyon kell koncentrálnom a vezetésre.
Itthon nagyon ritkán vitáznak. Úgy tűnik, csak az autóban megy a huza-vona.
Ti mit csináltok ilyenkor?
Nekem is az szúrt szemet hogy segít a vezetésben.
Hát ne segítsen, ha te nem tudsz vezetni akkor hagyd inkább abba.
#14 Semmi baj, lehet, hogy nem fogalmaztam teljesen egyértelműen.
Megpróbálom akkor most egyértelműsíteni a többiek számára:
Nem, magában a vezetésben egyáltalán nem kell segítség, Sőt! Egyértelmű, hogy még egy felnőttnek sem engedem, hogy beleszóljon a vezetésbe, hiszen enyém a felelősség, én ülök a kormánynál, nekem kell dönteni. Nem mellesleg zavarna is, ha valaki beleszólna, mikor, hogyan kanyarodjak. Elég volt az az oktatáson XD ....
A lámpát, táblát nekem kell figyelnem, én kanyarodok, tehát még arra sem kérek meg senkit (mert nincs is alkalmas személy az autóban rajtam kívül), hogy a vasúti átjárónál hat szemmel figyelje a lámpát, síneket. Ez az én dolgom, és meg is tudom oldani gond nélkül. A vizsgán 4 hibapontom lett összesen, abból egy, hogy lefulladtam egyszer, egyszer meg későn váltottam. Szóval köszönöm, vezetni T betűs szinten tudok.
Egyértelműsítem: NEM AZ AUTÓ VEZETÉSÉBEN SEGÍT A GYEREK, hanem a vezetés körülményeinek normalizálásában vezetés közben, a másik kettő gyerek csitítása, foglalkoztatása, itatása, zsebkendő, ilyesmik, hogy nekem csak a vezetésre kelljen figyelnem. Mivel ő is csak 12 éves, ezért nyilván nem sikerül neki mindig a két kicsi lenyugtatása, de ez nem is elvárás részemről. Ő is még csak gyerek. Hálás vagyok neki, ha megpróbálja (nagyon próbálkozik is! <3 ), és örülök, amikor sikerül neki, de irreális lenne elvárni tőle, hogy mindig sikerüljön neki.
Nem tudom, ez így már elég egyértelmű-e?...
#16 Létezik olyan élethelyzet, hogy például az apa meghalt. Ebbe belegondoltál?
A trollkodásodnak is van egy határa, amit a #16-ban kimaxoltál.
14, Na te inkább ne írtál volna!!!
" ha hátra kell fordulni, szóljon ha zöld,"
Mert hátul mutatja hogy zöld???
" vegyen fel valamit ami leesett,"
Úgy kell elrakni mindent hogy menetközben ne szabaduljon el!!!
Persze biztos nincs jogosítványod még.
#19 Sem elöl, sem hátul nem mondja senki, ha zöld, a vezető feladta, ezt tisztáztuk.
"Úgy kell elrakni mindent hogy menetközben ne szabaduljon el!!!"
Elmosolyodtam, amikor az villant át az agyamon, hogy a Kubut ezüst színű, erősített kacsaszalaggal odaerősítem a gyerekhez, a rongyikáját a kezéhez, a plüssállatot az ablaküvegre. XD
A biztonság a legfontosabb!
Te szoktál kisgyerekekkel utazni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!