Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan érjem el, hogy a...

Hogyan érjem el, hogy a gyerekeim ne vitázzanak egymással a hátsó ülésen?

Figyelt kérdés

Nemrég lett meg a jogsim, muszáj beültetnem magam mögé a gyerekeket, nincs, aki itthon vigyázzon rájuk, ha én elmegyek itthonról. Azért csináltam meg a jogsit, hogy őket tudjam vinni az edzésekre, különórákra, suliba másik faluba, ahová tömegközlekedéssel időben ez nem lenne megoldható. Három gyerek van.

A legnagyobb már okos, 12 éves nagylány, ő leginkább figyel, és segít vezetés közben is. A két kisebb viszont rendszeresen nekiáll hülyeségeken vitatkozni egymással hátul.

Ez még annyira elvonja a figyelmem vezetés közben, hogy sajna ma benéztem egy sebességkorlátozást. Még számomra ismeretlen úton azt hittem, már elhagytuk a települést, de nem. Főúton voltunk, alig forgalomban, de akkor is...

Ez nagyon gáz.

Megpróbálok koncentrálni, de így irdatlanul nehéz, és szerintem a waze sem szólt, hogy gyorshajtok. Vagy csak azt sem hallottam :-(

Nem őrjöngenek, de valami hülye szóváltásuk mindig van, és hiába mondom nekik, hogy oda kell figyelnem a vezetésre, nem hagyják abba.

Ilyenkor mi a fenét tudok csinálni?

Gondoltam arra, hogy kirakom az elakadásjelzőt, és félreállok valahová. Azt hiszem, hiába beszélném meg velük a dolgot, a következő 10 percben újra lenne valami vitáznivalójuk.

Sokszor megbeszéltem már velük, hogy veszélyes még az utazás alapjáraton is, mivel nincs tapasztalatom, általában nem ismerem még az útvonalakat, nagyon kell koncentrálnom a vezetésre.

Itthon nagyon ritkán vitáznak. Úgy tűnik, csak az autóban megy a huza-vona.

Ti mit csináltok ilyenkor?

2023. jún. 30. 21:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
65%
7-es, ordenáré egy fåsz vagy. Nulla ismereted van a kérdezőről, aztán idehánysz egy ilyen véleményt. Kőkorszaki marha.
2023. júl. 1. 07:24
 12/24 anonim ***** válasza:
32%
Kapcsolj be nyugtató zenét és hangosítsd fel annyira, hogy ne halld őket, csak a Wazet.
2023. júl. 1. 09:07
 13/24 anonim ***** válasza:
18%

Nekem is az szúrt szemet hogy segít a vezetésben.

Hát ne segítsen, ha te nem tudsz vezetni akkor hagyd inkább abba.

2023. júl. 1. 11:07
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
Segít a vezetésben, jaj nemár hogy ezen mindenki így fennakad, nyilván nem a 12 éves fog váltani vagy pedáltkezelni vagy megmondani mikor fordulhat ki valahonnan, de ilyenekben simán tud segíteni, hogy ha hátra kell fordulni, szóljon ha zöld, vegyen fel valamit ami leesett, szóljon ha legközelebb X dolgot lát, nem értem ezen mi olyan borzalmas hogy a kérdező inkább ne vezessen, nektek sem volt gyerekszobátok ahogy elnézem.
2023. júl. 1. 11:26
 15/24 A kérdező kommentje:

#14 Semmi baj, lehet, hogy nem fogalmaztam teljesen egyértelműen.

Megpróbálom akkor most egyértelműsíteni a többiek számára:

Nem, magában a vezetésben egyáltalán nem kell segítség, Sőt! Egyértelmű, hogy még egy felnőttnek sem engedem, hogy beleszóljon a vezetésbe, hiszen enyém a felelősség, én ülök a kormánynál, nekem kell dönteni. Nem mellesleg zavarna is, ha valaki beleszólna, mikor, hogyan kanyarodjak. Elég volt az az oktatáson XD ....

A lámpát, táblát nekem kell figyelnem, én kanyarodok, tehát még arra sem kérek meg senkit (mert nincs is alkalmas személy az autóban rajtam kívül), hogy a vasúti átjárónál hat szemmel figyelje a lámpát, síneket. Ez az én dolgom, és meg is tudom oldani gond nélkül. A vizsgán 4 hibapontom lett összesen, abból egy, hogy lefulladtam egyszer, egyszer meg későn váltottam. Szóval köszönöm, vezetni T betűs szinten tudok.

Egyértelműsítem: NEM AZ AUTÓ VEZETÉSÉBEN SEGÍT A GYEREK, hanem a vezetés körülményeinek normalizálásában vezetés közben, a másik kettő gyerek csitítása, foglalkoztatása, itatása, zsebkendő, ilyesmik, hogy nekem csak a vezetésre kelljen figyelnem. Mivel ő is csak 12 éves, ezért nyilván nem sikerül neki mindig a két kicsi lenyugtatása, de ez nem is elvárás részemről. Ő is még csak gyerek. Hálás vagyok neki, ha megpróbálja (nagyon próbálkozik is! <3 ), és örülök, amikor sikerül neki, de irreális lenne elvárni tőle, hogy mindig sikerüljön neki.

Nem tudom, ez így már elég egyértelmű-e?...

2023. júl. 1. 12:06
 16/24 anonim ***** válasza:
78%
16.os: hát ezt a hülyeséget meg honnan szedted??? Sokkal valószínübb, hogy a kérdezö van a gyerekekkel, mert az apa munkában van egész nap.
2023. júl. 1. 13:39
 17/24 A kérdező kommentje:

#16 Létezik olyan élethelyzet, hogy például az apa meghalt. Ebbe belegondoltál?

A trollkodásodnak is van egy határa, amit a #16-ban kimaxoltál.

2023. júl. 1. 19:27
 18/24 anonim ***** válasza:
0%

14, Na te inkább ne írtál volna!!!

" ha hátra kell fordulni, szóljon ha zöld,"

Mert hátul mutatja hogy zöld???

" vegyen fel valamit ami leesett,"

Úgy kell elrakni mindent hogy menetközben ne szabaduljon el!!!

Persze biztos nincs jogosítványod még.

2023. júl. 3. 05:31
 19/24 A kérdező kommentje:

#19 Sem elöl, sem hátul nem mondja senki, ha zöld, a vezető feladta, ezt tisztáztuk.

"Úgy kell elrakni mindent hogy menetközben ne szabaduljon el!!!"

Elmosolyodtam, amikor az villant át az agyamon, hogy a Kubut ezüst színű, erősített kacsaszalaggal odaerősítem a gyerekhez, a rongyikáját a kezéhez, a plüssállatot az ablaküvegre. XD

A biztonság a legfontosabb!

Te szoktál kisgyerekekkel utazni?

2023. júl. 3. 12:08
 20/24 Hintalow ***** válasza:
0%
Osb lap középre, vagy indulás előtt kap mindkettő egy löket mákteát aztán még a határig is sunyítás van.
2023. júl. 3. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!