Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hány cm vizen lehet átmenni...

Hány cm vizen lehet átmenni biztonságosan? És mi történik ha átmegyek nagyobb vizen az autóval?

Figyelt kérdés
2023. jún. 25. 07:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%
#3 fejtsd ki kérlek bővebben!
2023. jún. 25. 09:46
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
#9 az elektromos rendszer a félméteres vízben addig malmozik?
2023. jún. 25. 09:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Több dolog történhet. Ahogyan írták, bekerül levegőrendszerbe, leáll a motor. Az elektromos rendszerben okoz problémát, leáll a motor. Ha mélyebb a víz, felúszhat rajta az autó. Ez azt jelenti, irányíthatatlanul sodródik, amíg a kasztni megtelik vízzel. Utána szépen elsüllyed. Az, hogy mekkora vízen lehet biztonságosan átmenni, sok dologtól függ.
2023. jún. 25. 09:58
 14/17 anonim ***** válasza:
82%

A gázlómélységet alapvetően az határozza meg,milyen magasan van a levegőszűrő ház szívónyílása.Biztos láttál már olyan terepjárót ahol a szívócső ki volt vezetve a tetőig-azok a kocsik 1-1.5 méteres vízen is átmennek.

Saját példa:Volt egy Clióm,régen,horgászautó,sokat jártam vele terepen.Gyárilag a szívócső le volt vezetve a blokk mellett a talaj felé,mélyről szívta a levegőt-meg mindent:szöcskét,falevelet,fűmagot,sarat,gyakran kellett takarítani a szűrőt.Gondoltam egyet:levágtam fűrésszel a szívócsonkot,tőből.Kókányóltam rá egy szúnyogháló szerű előszűrőt/ez fém volt,nem műanyag/.Így kb 20-30 centivel növeltem a gázlómélységet.A szűrő nem koszolódott,csökkent a fogyasztás,érezhetően jobb lett a teljesítmény.Egyszerű trükk,gyanítom sok kocsinál van lehetőség házilag átalakítani a szűrőházat,azért hogy magasabbról szívja a levegőt.

2023. jún. 25. 10:02
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az olajteknő tömítése alattig mehet fel a víz teljesen biztonságosan, mert ha nem jó a tömítés és ott bemegy egy kicsi víz is, vizes lesz az olaj és pápá motor. Ez kb. 30-40 cm magasság, amíg fixen nem lesz baja, de minden autónál más.
2023. jún. 25. 12:47
 16/17 anonim ***** válasza:

A helyi népek röhögnek a térdig érő vízben sorban leálló autókon.

https://www.youtube.com/watch?v=FQkDRJDcDnA

2023. jún. 26. 23:29
 17/17 anonim ***** válasza:
51%
Majd a szervizen megmondják,mikor odaviszed !Drága játék ! Bármilyen autó legyen !
2023. júl. 2. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!