Hány cm vizen lehet átmenni biztonságosan? És mi történik ha átmegyek nagyobb vizen az autóval?
A gázlómélységet alapvetően az határozza meg,milyen magasan van a levegőszűrő ház szívónyílása.Biztos láttál már olyan terepjárót ahol a szívócső ki volt vezetve a tetőig-azok a kocsik 1-1.5 méteres vízen is átmennek.
Saját példa:Volt egy Clióm,régen,horgászautó,sokat jártam vele terepen.Gyárilag a szívócső le volt vezetve a blokk mellett a talaj felé,mélyről szívta a levegőt-meg mindent:szöcskét,falevelet,fűmagot,sarat,gyakran kellett takarítani a szűrőt.Gondoltam egyet:levágtam fűrésszel a szívócsonkot,tőből.Kókányóltam rá egy szúnyogháló szerű előszűrőt/ez fém volt,nem műanyag/.Így kb 20-30 centivel növeltem a gázlómélységet.A szűrő nem koszolódott,csökkent a fogyasztás,érezhetően jobb lett a teljesítmény.Egyszerű trükk,gyanítom sok kocsinál van lehetőség házilag átalakítani a szűrőházat,azért hogy magasabbról szívja a levegőt.
A helyi népek röhögnek a térdig érő vízben sorban leálló autókon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!