Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hány cm vizen lehet átmenni...

Hány cm vizen lehet átmenni biztonságosan? És mi történik ha átmegyek nagyobb vizen az autóval?

Figyelt kérdés
2023. jún. 25. 07:25
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Pl. árvíz esetén stb
2023. jún. 25. 07:25
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell ahhoz nagyon mély víz, elég ha úgy csapódik fel, hogy a motor levegőrendszerébe jut egy nagyobb mennyiség, akár fél deci is, és mivel a folyadékok nem összenyomhatók, igy egyből megakad a motor, görbül a hajtórúd, és még kitudja mi törhet, deformálódhat a hirtelen blokkolástól.
2023. jún. 25. 07:38
 3/17 anonim ***** válasza:
8%
2-es: nem tudom, MILYEN autóval jársz, de egy normális jármü esetében a MOTOR LEVEGÖRENDSZERE zárt, abba nem juthat semennyi víz sem!
2023. jún. 25. 07:45
 4/17 anonim ***** válasza:
89%

#3 Levegőredszere zárt ???? Akkor a levegőt hol szívja be ??? 😂😂😂😂

Na te is aztán okosat tudsz írni, inkább maradtál volna csendben.

Itt most nem kis eső okozta vízről beszélünk, hanem komolyabb mennyiségről. Van ismerettségemben aki járt így, és nem is ment gyorsan.

[link]

2023. jún. 25. 07:59
 5/17 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Egyszer szakadó esőben mentünk a Baltonra, már éppen szemerkélt csak az eső amikor a 84-es főúton hatalmas mennyiségű vízátfolyást vettem észre. Kb. 70-nel haladhattam, fékezni nem nagyon mertem, nehogy irányíthatatlanná váljon az autó. 65-tel mehettem bele körülbelül, felvert rendesen, durva volt.

Az autónak semmi baja nem lett, nem volt azért akkora.

2023. jún. 25. 08:07
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

A technikától is függ.

Ha lassan, de egyenletes ütemben tudsz haladni, akkor nem csapnak magasra a hullámok és így lényegesen mélyebb vízen is át tudsz gázolni.

2023. jún. 25. 08:29
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen autóval.
2023. jún. 25. 08:36
 8/17 A kérdező kommentje:
Normál személyautóval
2023. jún. 25. 08:41
 9/17 anonim ***** válasza:
79%
Fél métert szerintem bármelyik hétköznapi autó kibírja.Lehet hogy befolyik az utastérbe,de a légszűrőbe még nem jut be.
2023. jún. 25. 09:24
 10/17 anonim ***** válasza:
52%
Nincs olyan, hogy normál személyautó.
2023. jún. 25. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!