Nem kell ahhoz nagyon mély víz, elég ha úgy csapódik fel, hogy a motor levegőrendszerébe jut egy nagyobb mennyiség, akár fél deci is, és mivel a folyadékok nem összenyomhatók, igy egyből megakad a motor, görbül a hajtórúd, és még kitudja mi törhet, deformálódhat a hirtelen blokkolástól.
2023. jún. 25. 07:38
3/17 anonim válasza:
2-es: nem tudom, MILYEN autóval jársz, de egy normális jármü esetében a MOTOR LEVEGÖRENDSZERE zárt, abba nem juthat semennyi víz sem!
2023. jún. 25. 07:45
4/17 anonim válasza:
#3 Levegőredszere zárt ???? Akkor a levegőt hol szívja be ??? 😂😂😂😂
Na te is aztán okosat tudsz írni, inkább maradtál volna csendben.
Itt most nem kis eső okozta vízről beszélünk, hanem komolyabb mennyiségről. Van ismerettségemben aki járt így, és nem is ment gyorsan.
Egyszer szakadó esőben mentünk a Baltonra, már éppen szemerkélt csak az eső amikor a 84-es főúton hatalmas mennyiségű vízátfolyást vettem észre. Kb. 70-nel haladhattam, fékezni nem nagyon mertem, nehogy irányíthatatlanná váljon az autó. 65-tel mehettem bele körülbelül, felvert rendesen, durva volt.
Az autónak semmi baja nem lett, nem volt azért akkora.
2023. jún. 25. 08:07
6/17 anonim válasza:
A technikától is függ.
Ha lassan, de egyenletes ütemben tudsz haladni, akkor nem csapnak magasra a hullámok és így lényegesen mélyebb vízen is át tudsz gázolni.
2023. jún. 25. 08:29
7/17 anonim válasza:
Attól függ milyen autóval.
2023. jún. 25. 08:36
8/17 A kérdező kommentje:
Normál személyautóval
2023. jún. 25. 08:41
9/17 anonim válasza:
Fél métert szerintem bármelyik hétköznapi autó kibírja.Lehet hogy befolyik az utastérbe,de a légszűrőbe még nem jut be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!