Fagallyon át lehet menni lassan?
Még ha vékony gallyról van szó, az is lehet tüskés, tövises, pl. akác, vadszilva, lepényfa.
Nekem konkrétan az út szélén lévő szederinda is szúrta már ki a gumi oldalát, pedig az SUV volt.
Én biztosan nem hajtanék rá, ha egy mód van rá. Vinnék egy fűrészt és levagdosnám, lehúznám az útról azt, ami útban van.
Pár napja végigmentem a Mátrán a szélvihar utáni órában a céges kocsin lévő ócska gumival, egy villám okozta kár elhárítása miatt. Biztos átmentem oda-vissza vagy 100 gallyon... De ezek vékonyak voltak. Az ember nem áll meg 100 m-enként a gallyat ledobálni...
Két helyen volt vastag ág volt letörve az út szélén, azokat kikerültem. Meg egy faluban a kerítés volt kidőlve úgy, hogy az útra is kiért, azt is kikerültem. De a vékonyabb ágakon átmentem, természetesen.
Makadámutakon helyenként félökölnyi kövek borítják a felszínt. Ezeken is át szokott menni az ember, nem dobálja félre őket... Pedig az sokkal durvább megterhelés a guminak, mint egy faág, és ezrével vannak a kocsi előtt.
"Ha kidőlnek a viharban a gallyak"
Szerintem csak nem ismered a szó jelentését.
A gyally vékony, kicsi ág.
Ami kidől, az a fa. És azon jellemzően nem lehet áthajtani, esetleg harckocsival.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!