Mi a folyamata az autósiskola váltásnak?
Fontos, hogy nem csak oktatót, hanem iskolát is szeretnék váltani, a mostani magán, tehát csak egy oktató van. 20. óránál járok, viszont nem jövök ki túl jól az oktatómmal, mostmár végkép elszakadt a cérna. A probléma az, hogy a vizsgadíjon kívül az egész vezetést kifizettem előre (számlát nem kaptam, ami elég érdekes)
Vissza lehet kérni a pénzt, vagy hogy megy ez?
Az iskolaváltásnak megvan a hivatalos menete, de arra itt szerintem senki nem tud válaszolni, hogy egy számlaadás nélküli befizetés után mennyire nehezíti meg a jelenlegi iskola a váltást.
Az egész vezetést hogyan fizetted ki előre?
Előre senki nem tudja, hogy 30, 50, vagy akár több óra gyakorlásra lesz szüksége a sikeres forgalmi vizsgáig, gondolom a 30 órát fizethetted ki, tehát 10 óra amit nem vezettél le.
Nem tudod megkerülni, erről az oktatóval kell beszélni, de előtte tanulmányozd át, milyen szerződést írtál alá, kérhet-e pénzt az iskolaváltásért, stb.
Az iskolaváltáshoz egy igazolást kell kiadnia, amivel igazolja, hogy eddig milyen "leckéket" adott le, azzal az igazolással (átadó nyilatkozat) jelentkezhetsz a másik iskolában.
Igen, az egészet a 30 órára értettem, igazad van.
Köszönöm szépen a válaszod!:)
Várom a többiek válaszát is
Nyugtát sem kaptál? Készpénzben fizetted, vagy utaltad?
Amugy en váltottam iskolát. A régiben kikértem a képzési papíromat 3 példányban, fizettem nekik 5k Ft-ot az átjelentkezési díjra. Visszakaptam tőlük a le nem vezetett 4 óra árát. (En kaptam email-es számlát a befizetésekről.)
Az új suliban leadtam a papírokat, fizettem ismét 5k-t, a regisztrációs díjra. Titánon keresztül utaltam 10 ora árát az uj iskolának, es kaptam is az időpontot.
A régi iskolád, ha nem akarja visszaadni a nem levezetett órák díját, akkor nézd meg a szerződést, van-e ilyen kitétel venne. Ha nincs, akkor ne hagyd ott náluk semmiképpen, de ha még számlát, nyugtát sem kaptál, akkor megszívtad, engedd el! Papír nélkül előre nem fizetünk senkinek! Tanulópénz...
#4 Tyű!
Akkor odamész apával/anyával/haverral, hogy legyen tanúd a beszélgetésre, és megbeszélitek. Ha nem adják vissza a pénzt, tehetsz feljelentést, de nem sok esélyed lesz, ha csak a szavad a bizonyíték :-(
Úgy gondolom, vissza fogják adni a pénzt, de ha nem, akkor így jártál, lenyeled a békát.
Ilyet többet ne csinálj...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!