Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Bunkó dolog lesatuzni ha...

Bunkó dolog lesatuzni ha trafit látok és 35-el menni?

Figyelt kérdés
Ugye egy kilóméter óra sem pontos a kocsikban, véletlenül sem akarom hogy 45-el megyek aztán megállít a rendőr hogy 51-el mentem én meg fizethetek 30 000 ft-ot a semmiért. 30 éve vezetek, még sosem büntettek meg, van rutinom hogy kiszúrjam a trafizó civil rendőrautókat.
2023. máj. 10. 08:23
1 2 3
 1/25 nemaRendőrség ***** válasza:
92%

Ha meglátsz egy trafit akkor az már látott téged.

Egyik óra sem pontos, de felfele csalnak. Ha 50-et ír az órád, már 100% hogy nem kapsz büntetést

2023. máj. 10. 08:25
 2/25 anonim ***** válasza:
82%
Az óra még mi fog felfelé csal, nem lefelé. Milliószor leírtuk már, de úgy tűnik vannak értetlenek, akiknek nem elég.
2023. máj. 10. 08:32
 3/25 anonim ***** válasza:
93%
Ha így teszel, akkor a közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért is büntetni fognak.
2023. máj. 10. 08:44
 4/25 A kérdező kommentje:

"Ha meglátsz egy trafit akkor az már látott téged."

Ezt cáfolnám.

"Ha így teszel, akkor a közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért "

Miben veszélyeztetem a közlekedést? Azzal hogy betartom a sebességhatárokat? Vagy hogy satuzok? Be kell tartani a követési távolságot.

2023. máj. 10. 08:51
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Hát barátom ilyen mentalitással neked még a lábbal hajtós kismotor is túl nagy felelősség lenne. És jogosítványod van bazmeg? Szégyen.
2023. máj. 10. 08:58
 6/25 anonim ***** válasza:
91%

1. Ha 51km/h-s sebesség miatt büntetnek meg egy 50-es szakaszon (nem fognak), akkor az nem 30, hanem 5 ezer lesz.

2. Az órád semmiképpen sem lefelé csal, tehát óra szerinti 55-tel sem fognak megbüntetni.

3. Miért kéne satufékezni? Egy normális, de határozott fékezéssel ugyanott vagy.

4. Ha ezt a mutatványt megcsinálod előttem, már jelentelek is fel kamerafelvétellel büntetőfékezésért. Tartom a kövtávot, de ezt nem fogod tudni megmagyarázni.

2023. máj. 10. 09:03
 7/25 anonim ***** válasza:
88%

1. Bunkó dolog

2. A km óra mindig csak felfelé fal (direkt), ergo ha 45-öt mutat, akkor kb olyan 42 a valós sebességed.

2023. máj. 10. 09:03
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

4. A sebességhatárokat NEM rendőrt látva, sejtve kell betartani, hanem MINDIG. A követési távolságot be kell tartani, és az is igaz, hogy a rendelet tartalmazza, hogy akkor is meg tudj állni, ha az előtted haladó hirtelen fékez. Ebben igazad van.

Viszont a btk. büntetni rendeli az indokolatlan vészfékezést.

A sebességedet gázelvétellel is csökkenteni tudod.

A lézeres trafi 1,5 km-ről már követni tud, csak még a rendszám nincs meg. Ha már elkapott, akkor mehet fele sebességgel is, mire a rendszám értékelhető lesz. Nem aszerint fognak bírságolni, hanem a legnagyobb sebességed alapján.

Rendszerint olyan helyre állnak ki, ahol nehéz irányváltoztatással meglépni.

2023. máj. 10. 09:14
 9/25 A kérdező kommentje:

"Viszont a btk. büntetni rendeli az indokolatlan vészfékezést."

Ezt a paragrafust belinkelnéd? Próbáltam rákeresni de nem találtam meg ezt a btk. paragrafust.

2023. máj. 10. 10:00
 10/25 A kérdező kommentje:

"Az órád semmiképpen sem lefelé csal,"

De vannak órák amik felfele csalnak.

"Miért kéne satufékezni?"

Hogy ne mérjem be a trafi!

"Ha ezt a mutatványt megcsinálod előttem, már jelentelek is fel kamerafelvétellel büntetőfékezésért. Tartom a kövtávot, de ezt nem fogod tudni megmagyarázni."

Ezt cáfolom. Másrészt ha betartottad a követési távolságot akkor azt jelenti hogy te is gyorsan hajtottál, magadat jelentenéd fel.

2023. máj. 10. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!