Bunkó dolog lesatuzni ha trafit látok és 35-el menni?
Ha meglátsz egy trafit akkor az már látott téged.
Egyik óra sem pontos, de felfele csalnak. Ha 50-et ír az órád, már 100% hogy nem kapsz büntetést
"Ha meglátsz egy trafit akkor az már látott téged."
Ezt cáfolnám.
"Ha így teszel, akkor a közlekedés biztonságának veszélyeztetéséért "
Miben veszélyeztetem a közlekedést? Azzal hogy betartom a sebességhatárokat? Vagy hogy satuzok? Be kell tartani a követési távolságot.
1. Ha 51km/h-s sebesség miatt büntetnek meg egy 50-es szakaszon (nem fognak), akkor az nem 30, hanem 5 ezer lesz.
2. Az órád semmiképpen sem lefelé csal, tehát óra szerinti 55-tel sem fognak megbüntetni.
3. Miért kéne satufékezni? Egy normális, de határozott fékezéssel ugyanott vagy.
4. Ha ezt a mutatványt megcsinálod előttem, már jelentelek is fel kamerafelvétellel büntetőfékezésért. Tartom a kövtávot, de ezt nem fogod tudni megmagyarázni.
1. Bunkó dolog
2. A km óra mindig csak felfelé fal (direkt), ergo ha 45-öt mutat, akkor kb olyan 42 a valós sebességed.
4. A sebességhatárokat NEM rendőrt látva, sejtve kell betartani, hanem MINDIG. A követési távolságot be kell tartani, és az is igaz, hogy a rendelet tartalmazza, hogy akkor is meg tudj állni, ha az előtted haladó hirtelen fékez. Ebben igazad van.
Viszont a btk. büntetni rendeli az indokolatlan vészfékezést.
A sebességedet gázelvétellel is csökkenteni tudod.
A lézeres trafi 1,5 km-ről már követni tud, csak még a rendszám nincs meg. Ha már elkapott, akkor mehet fele sebességgel is, mire a rendszám értékelhető lesz. Nem aszerint fognak bírságolni, hanem a legnagyobb sebességed alapján.
Rendszerint olyan helyre állnak ki, ahol nehéz irányváltoztatással meglépni.
"Viszont a btk. büntetni rendeli az indokolatlan vészfékezést."
Ezt a paragrafust belinkelnéd? Próbáltam rákeresni de nem találtam meg ezt a btk. paragrafust.
"Az órád semmiképpen sem lefelé csal,"
De vannak órák amik felfele csalnak.
"Miért kéne satufékezni?"
Hogy ne mérjem be a trafi!
"Ha ezt a mutatványt megcsinálod előttem, már jelentelek is fel kamerafelvétellel büntetőfékezésért. Tartom a kövtávot, de ezt nem fogod tudni megmagyarázni."
Ezt cáfolom. Másrészt ha betartottad a követési távolságot akkor azt jelenti hogy te is gyorsan hajtottál, magadat jelentenéd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!